Reportatge

Regal solidari per als nens refugiats

L'acte es va celebrar a la llibreria La Trenca.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La llibreria La Trenca es va tenyir de groc i blau i va fer d’escenari de reunió de part de la comunitat ucraïnesa resident a Andorra. El motiu era ben senzill, donar una alegria als infants víctimes de la guerra. Sobretot, en aquestes dates en què estan lluny de part de la seva família, els vincles entre la comunitat més s’han d’enfortir.

“L’Associació d’Ucraïnesos va fundar-se l’any 2011 i tenia com a objectiu el manteniment cultural d’Ucraïna a Andorra, però des del 2021 ha agafat un vessant més solidari, polític i humanitari”, va dir la presidenta de l’Associació d’Ucraïnesos a Andorra, Anastasia Kravets, en un discurs davant les famílies i els infants. Una quarantena de persones van omplir la sala, de les quals més de la meitat eren infants.

Pels volts de les set de la tarda va començar el degoteig d’infants i famílies. Els regals van concentrar totes les mirades. No és per a menys, el rerefons de les joguines està banyat en la solidaritat de tots aquells que van acostar-se el 12 de novembre al concert benèfic al santuari de Meritxell a favor de la pau al país. La recaptació va ser de 800 euros i, gràcies a la llibreria La Trenca, que va reduir el preu, tots els infants van endur-se una part dels regals, que són un conjunt de jocs educatius per gaudir en família i que estan pensats per a totes les edats, tant per a infants com per a adolescents. Després del discurs, els infants van anar sortint un per un a recollir el seu, perquè eren personalitzats. Amb un somriure a la cara, perquè ni un exili forçat és capaç, en certs moments, d’esborrar-lo.

tracking