ESPERA ASSOLIR ENTRE 5.000 I 6.000 VISITANTS

El saló torna després de la covid

El 29è saló de la infància torna després de tres edicions aturat per la pandèmia amb una forta oferta pels espectacles infantils de qualitat.

El saló torna després de la covidComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enguany és la primera edició després de la pandèmia que es recupera el Saló de la infància al Complex esportiu d’Encamp, que està vivint la vint-i-novena edició. Sobre reprendre la iniciativa, l’encara conseller d’Infància i Joventut i cònsol menor electe, Xavier Fernàndez, va explicar que “és molt especial, ja que aquest saló el vaig viure com a nen i avui he vingut amb els fills”. A més, va apuntar que és una proposta enfocada al turisme que pot servir per a la gent que baixi d’esquiar, “que pugui atansar-se al saló i passar-hi la tarda”.

La inauguració de l’espai es va dur a terme ahir, quan els primers nens van poder gaudir de les atraccions repartides en diverses zones per a diferents franges d’edat. Entre les propostes destaca un planetari que durant els pròxims dies anirà projectant diferents peces audiovisuals educatives. A més, també s’ha habilitat una zona de realitat virtual on, en paraules de Fernàndez, “hi pots trobar tant nens com pares”, i és que l’oferta d’aquesta edició s’ha centrat en la qualitat de les atraccions per garantir que tota la família estigui entretinguda. Precisament va ser la realitat virtual la diversió més buscada pels visitants, segons va declarar Laia Rodríguez, una de les persones contractades per controlar les activitats. Al llarg de la tarda d’ahir, desenes de nens van fer cua per posar-se les ulleres i endinsar-se al món digital.

Juntament amb la realitat augmentada, a la primera planta també hi havia espai pels videojocs, els jocs de taula tradicionals i tallers de manualitats, així com un estand rotatori on tant pares com fills van poder gravar un vídeo de 360 graus per endur-se de record a casa.

Al segon pis es va instal·lar l’espai per als infants d’entre zero i tres anys, que constava d’una sala sensorial adaptada perquè els més menuts puguin passar-s’ho bé i aprendre mentre juguen sota la vigilància dels pares. Després, al tercer i últim pis és on estaven instal·lats els inflables que, tal com va puntualitzar Fernàndez, no eren “només per saltar”, sinó que van buscar alguna motivació extra, com completar un trencaclosques o assolir objectius per tal d’estimular més aquells nens que els facin servir.

A Encamp, el saló estarà disponible fins al dia 30, quan es traslladarà al Pas de la Casa des del dia 2 de gener fins al 5. S’espera que rebi “cinc o sis mil visitants”, segons va pronosticar Fernàndez, que també va afegir que el pressupost d’enguany, comptant patrocinadors, ha pujat fins als 170.000 euros.

Un nen jugant amb una videoconsola.

tracking