TREBALLADORS

El sindicat sanitari troba a faltar propostes concretes

L’USdA reclama millores a salut mental i al servei de radiologia, entre d’altres

Entrada a urgències.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha fet un balanç a les xarxes socials sobre tot el que s’ha aconseguit el 2023, desitjant que “elpropersigui més fructífer”. El primer punt que han tractat consta que van fer majoria absoluta al comitè d’empresa de les eleccions de l’abril passat, el qual comporta més participació dels darrers anys. Alhora expliquen que la que van obtenir en l’enquesta no vinculant de clima laboral delSAAS va ser molt representativa. Especifiquen que la direcció no la va voler fer i que s’hi mostra en general “undescontentamentdestacable”.

També han destacat que la nova direcció general s’ha mostrat disposada a dialogar, peròla manca de propostes contretes o solucions suggereix falta de voluntat efectiva. De la mateixa manera, remarquen que una unitat del SUM s’ha alliberat de lesobligacionsassistencials dins del Servei d’Urgències, després d’un treball de molts mesos, essent plenament operatiu en exclusiva per prehospitalària a partir de l’1 de gener.

D’altra banda, han assenyalat eldescontentamentdels treballadors de salut mental pel que fa a la disposició del temps i espai adequat per als àpats i la manca de transparència, ara com ara sense solució. Pel que fa a la política interna del servei de radiologia, consideren que no satisfàla majoria dels treballadors i continua sentimpositivai sense vies de diàleg i solució. “El personal qualificat experimentat del servei està marxant o es planteja marxar a centres privats o fora del país”, assegurael sindicat en el balanç difós a les xarxes.

En el balanç fet afegeixen que la desviació inversa està mostrant, a falta de dades oficials, poca adherència i efectivitat i consideren que la direcció assistencial i d’urgències hi hauria de valorar mesures addicionals. Pel que fa a la demanada de millores horàries remuneratives com les 35 hores o la catorzena paga, no han rebut resposta per part de la direcció delSAASni tampoc del ministeri de Sanitat.

tracking