reportatge

Enrenou pel 'Joc de bordes'

El programa culinari es va traslladar al Principat la nit de dimecres i el ministre Torres va acusar a TV3 de “voler donar mala imatge” d’Andorra.

El conductor del programa amb la guanyadora, Geraldina Vieira.3CAT

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El trasllat del famós programa Joc de cartes dels veïns catalans a terres andorranes no va passar desapercebut. Tan gran ha sigut la polseguera que ha aixecat, que el que era una conversa entre veïns s’ha acabat convertint, gairebé, en qüestió d’estat.

“No entenc quines ganes té 3Cat de donar mala imatge del nostre país!”. En aquesta piulada a X, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va acusar la televisió pública catalana de projectar una imatge poc positiva del Principat. Tot l’enrenou es va originar amb l’emissió la nit de dimecres del programa culinari català que cercava la millor borda i en el qual van participar quatre restaurants del Principat. Per qui no conegués el programa, tracta, mai més ben dit, d’afilar ganivets i llançar-los contra els altres concursants. La revolada va ser tan alta que va arribar fins a la primera línia política.

Torres no va ser l’únic. L’exministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va manifestar en la mateixa xarxa social la preocupació per “la imatge que pot haver quedat de la restauració”, tot i dir que “ja sé que és un joc i cal una mica de gresca”. De fet, Torres Falcó va respondre aquesta piulada de Cinca, que també va expressar que aquesta mena de programes “són un entreteniment en què poc importa el tema gastronòmic”.

Com un sisme, també van arribar rèpliques des d’Escaldes-Engordany i Encamp. El conseller per Concòrdia, Ramon Tena, va voler restar importància ironitzant sobre “si algú es prenia seriosament aquest tipus de programes”, mentre que la número 8 de Tercera Via a Encamp a les eleccions del 2019, Ingrid Ruiz, va titllar TV3 de “niu d’adoctrinament”. També va manifestar que “el to antiandorra ja fa anys que sona fort per TV3”. Per altra banda, el socialdemòcrata Pere Baró va ironitzar sobre que aquest fos “el problema més greu” del país i va expressar que si ell fos ministre no hauria entrat en la confrontació. La polèmica ja està servida. Veurem si més polítics decideixen dir la seva i ficar-hi cullerada.

Un fotograma de 'Joc de bordes'.

tracking