MISSATGE DE CAP D'ANY

Espot reitera la voluntat de protegir les famílies que viuen de lloguer

El cap de Govern ha destacat que comença la fase "d'explicació i pedagogia" de l'acord d'associació

Xavier Espot en el discurs de Cap d'AnyGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'habitatge i l'acord d'associació han centrat el discurs de Cap d'Any del cap de Govern, Xavier Espot. "Tot just acabem l'any amb un gran acord transversal de totes les forces polítiques presents al Consell General en matèria d'habitatge". Espot ha valorat als ciutadans i ciutadanes del país que han fet servir la seva veu en dues jornades electorals que han renovat el Consell General, el Govern i els set comuns.

El cap de Govern han volgut destacar que s'acaba l'any amb un acord transversal per l'habitatge "que és un bon exemple del diàleg fructífer que s'estableix entre ciutadans i els polítics" afegint que "sabem deixar de banda els interessos polítics partidistes i unir esforços en el benefici i l'interès comú". De la mateixa manera ha destacat que l'any que ve s'iniciarà "per revistar a fons la regulació de la inversió estrangera, per fer sostenible el sistema de pensions de la CASS i per trobar un equilibri entre el desenvolupament urbanístic i la protecció del medi natural i el paisatge".

Espot ha volgut posar especial atenció al poder adquisitiu, especialment el de les persones amb uns ingressos més modestos." Al llarg dels darrers dos anys hem viscut un repunt de la inflació com feia dècades que no vèiem" argumentant que "omplir la cistella de la compra avui és notablement més car que un any enrere". El cap de Govern ha incidit que aquesta situació ha portat als agents econòmics i socials a negociar per buscar un acord que permeti augmentar els salaris de cara el 2024, però "l'acord entre organitzacions empresarials i sindicals no ha estat possible". Tot i aquest context, assenyala que Govern ha incrementat el salari mínim i les pensions de solidaritat fins a dos punts sobre l'IPC i "millorar així el poder adquisitiu de les persones amb menys recursos econòmics". Espot ha insistit en el fet que s'ha "tirat endavant un projecte de llei que estableixi augments obligatoris a tots els salaris per sota del mitjà".

Espot ha volgut incidir també que des del Govern protegeixen a les famílies que viuen en un habitatge de lloguer i "assegurem el futur d’aquelles persones que depenen de salaris i de pensions".

El cap de Govern no ha volgut deixar de banda en el seu discurs l'acord d'associació amb la Unió Europea que ha catalogat de "llarga i complexa" i ha afegit que "ara venen setmanes i mesos en què tindrem l'oportunitat d'explicar i de revisar tot el contingut de l'acord, amb la vista posada en el referèndum en què el poble andorrà haurà de donar el seu veredicte definitiu". Espot ha volgut posar repunt en què ara comença la fase de "l'explicació i la pedagogia".

El cap de Govern ha finalitzat el discurs desitjant unes bones festes de Nadal en companyia de les persones estimades i que "tingueu sempre presents en la memòria aquells que malauradament ja no estan entre nosaltres" i ha afegit que "el 2024 sigui per a vosaltres un any venturós".

tracking