Successos

Detingut per robar des del 2018 en apartaments turístics

La policia atribueix el furt pel valor de 100.000 euros en joies de gran valor econòmic, rellotges d'alta gamma i diners

Objectes i diners furtats pel detingutPolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir el 31 de desembre un home de56anys i no resident, com a presumpte autor de furts amb força comesos en domicilis des del 2018 a les parròquies d'Encamp i Canillo. L'arrest es va produïr l'últim dia de l'any, quan els efectis de l'Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminalvan controlar a una persona sortint d’un immoble que es podria correspondre amb la persona recercada, d'aquesta manera es va procedir a la seva identificació i posterior detenció. En el moment de la detenció es trobava en possessió de joies de gran valor econòmic, rellotges d’alta gamma, així com estris per cometre els furts amb força, entre els que destaquen 'esprais de defensa'. Els agentsli atribueixen un perjudici econòmic inicial d'uns 100.000 euros en una quinzena de furts, comesos només entre el novembre i desembre del 2023, sense quantificar a la data d’emissió d’aquesta comunicació el total de perjudici ocasionat al llarg d’aquests darrers anys, i s’acabarà de quantificar durant la investigació que hi ha en curs, segons comunica la policia.

L'inici de la investigació es remunta al 2018quan van rebre nombroses denúncies de furts amb força en apartaments, la majoria turístics d'Encamp i Canillo i contretament a Soldeu, el Tarter, Ransol i el Pas de la Casa. Arran d'aquestes denúncies es va obrir una investigació, liderada pel 'Grup de Delictes Contra el Patrimoni', que va permetreidentificarelmateixany de lesdenúnciesa l'ara detingut, com apresumpteautor dels fets.L'operació va ser batejada i judicialitzada com a 'GARSA', des del 2018.

El 2019 es va emetre una ordre de recerca judicial. Tot i aquesta ordre, l'individu ara detingut, vacontinuarcometent furts amb força a Andorra, sense poder ser localitzat fins aquest mes de desembre,degut ala seva perícia amb la metodologia delictiva, com també la seva habilitat per esquivar les mesures de vigilància establertes pel cos de l'ordre.

Entre els mesos de novembre i desembre del 2023, es va identificar novament un increment dels furts amb força amb el mateix 'modus operandi' a les mateixes zones. D'aquesta manera, es va establir undispositiuespecial devigilànciaper efectius de l’APJICa les zones susceptiblesde ser vulnerables a les activitats del sospitós.

El 'modus operandi' emprat habitualment era el de la 'relliscada'. Aquest consisteix en aprofitar que la porta no es troba tancada amb clau (simplement de cop), i fent servir suports plans i rígids, els introdueix per la ranura entre el marc i la porta, i aconsegueix desencaixar el pestell de tancament.La investigació ha permès establir que en ocasions, el sospitós havia estat sorprès a l’interior dels habitatges pels seus ocupants, "frustrant les seves pretensions". Avui s’ha posat a disposició judicial al detingut, la investigació continua oberta.

tracking