ELECCIONS COMUNALS

Dolsa qualifica de perdedora la llista que governa el comú

L’excònsol està convençut que hauria d’haver guanyat per 89 vots de diferència

Dolsa i Armengol en una reunió de poble.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista d’Units per Ordino, Enric Dolsa, va presentar divendres a la Batllia de guàrdia la demanda per poder analitzar els sobres grans en què es diposita un altre sobre petit amb la papereta del vot judicial. Dolsa va insistir que el seu equip està convençut que el resultat de les eleccions comunals passades no correspon al que van votar els ordinencs.

“Tot això em sap molt greu i és molt desagradable, però ens sentim guanyadors”, va mantenir el conseller de la minoria. “No es tracta que jo sigui cònsol o no, sinó que el votant tingui la plena convicció que allò que ha dipositat en el sobre és el que realment ha arribat a les urnes”, va manifestar l’excònsol de la parròquia, que va treure ferro a les declaracions del secretari general del PS, Pere Baró, que va afirmar que el seu partit vol “deixar constància que confiem plenament en el procés electoral i acceptem els resultats sense cap mena de dubte”. Dolsa va preferir passar de llarg d’aquest posicionament perquè “Baró no s’hi juga res, però tots els membres de la candidatura coincidim plenament”.

Dolsa va remarcar que li molesta haver pres aquesta decisió i va acusar la junta electoral de “poc hàbil”, tot recordant que no és el primer cop que es qüestiona el sistema emprat en el vot a la Batllia. El cap de llista d’Units per Ordino, que es considera un gat vell de la política, va explicar que van fer una anàlisi molt acurada dels vots a la justícia i també dels presencials, “i mig país no es creu que hem perdut les eleccions per aquesta diferència”. Segons va explicar, parteixen de la base que el vot judicial els donava un mínim de 199 paperetes. Dolsa va remarcar que van parlar amb tots els electors que havien passat per la seu judicial i també els presencials, i que afegint els 20-25 vots en blanc més un 12% de votants pel seu projecte, “és totalment impossible que ens acabin superant per 131 paperetes”. El polític va incidir en el fet que el vot judicial suposa el 33% de l’escrutini i implica una tendència que no és lògic que es capgiri de “manera tan exagerada”. “Conec l’electorat de la parròquia i hauríem d’haver guanyat per 89 vots”, va assegurar.

L’empresari va explicar que havia contactat amb un especialista estranger perquè fes una anàlisi de cada sobre. “La junta electoral no pot dir que aquests sobres no formen part del procés, únicament demanem veure’ls”, va clamar.

Dolsa va avançar que si detecten alguna anomalia reclamaran la repetició de les eleccions perquè se senten guanyadors i, en canvi, “estem convençuts que qui governarà el comú és la candidatura perdedora”.

El termini per presentar la demanda judicial acabava dilluns passat –festiu– i per això es va decidir fer-ho de manera urgent divendres. L’excònsol va reiterar el “malestar intern” dins d’ACO+DA per la reforma urbanística, el geriàtric i el projecte de Grifols. “Estan immersos en una guerra civil”, va tornar a subratllar Dolsa.

tracking