Cossos especials

Dos bombers menys de guàrdia per la negativa a fer hores extres

Els agents reclamen una revisió salarial

La darrera diada de celebració del patró dels bombers.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers inicien el 2024 amb menys efectius treballant dels que caldria. Els agents del cos d'extinció comencen avui les mesures de pressió que van anunciar per aconseguir una revisió salarial i no faran hores extres, el que es tradueix en la falta de dos efectius en el torn de guàrdia perquè fins ara es cobrien els buits de personal, segons els sindicats del cos.

El Sindicat de Bombers (SIBA) ha anunciat que estan "sota mínims" i que al parc central d'Andorra la Vella seran 8 agents i no 9 com correspondria tenir normalment, i el del Pas de la Casa compta amb 3 efectius quan a l'hivern han de ser 4 bombers treballant per torn.

La reivindicació dels bombers és una millora salarial generalitzada que es va plantejar en una reunió la setmana passada amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné. Els sindicats van reclamar el complement de vaga que rebran de manera parcial els agents de les últimes promocions de policies i agents penitenciaris perquè considerin que hi ha un greuge comparatiu i Espot va anunciar que no tindran aquest complement però que s'estudiaran altres demandes que han plantejat i la revisió de la graella salarial.

tracking