ramaderia

Estudi per millorar el benestar animal d'ovins i equins

El ministeri destina 35.000 euros al projecte que farà l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

El ministre Guillem Casal en la roda de premsa d'aquesta tardaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia ha encarregat un estudi per establir els criteris per avaluar les condicions de benestar animal de les explotacions ramaderes ovines i equines a l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per un import de 35.000 i per un termini de 18 mesos, segons informa el Govern. La finalitat és conèixer els procediments de benestar animal analitzant les infraestructures i equipaments disponibles i les pràctiques que s'utilitzen amb el bestiar per aplicar millores si és necessari.

El resultat de l'estudi es plantejarà la possibilitat de desenvolupar un reglament que reguli l'ajut a la bonificació del benestar animal per al sector oví i equí i se seguirà el mateix model emprat per fer la diagnosi de les explotacions bovines, que va servir per implantar-hi millores, explica el Govern. L'anàlisi revisa la bona alimentació, el bon allotjament, la bona salut i el comportamen apropiat a través d'una dotzena de criteris en el maneig i les instal·lacions on resten estabulats.

El Govern ha anunciat també la signatura d'un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona per identificar individualment tots els bovins de recria de la raça bruna d'Andorra. El treball permetrà determinar la consanguinitat de la població en general i de cada explotació en particular i té un cos de 8.400 euros com a provisió de fons per les despeses associades i de 35 euros per mostra.

tracking