COMPETICIONS DE VIDEOJOCS

Un equip andorrà competirà a la màxima divisió de Valorant

El club d’e-sports està treballant per portar les finals presencials de la competició al Principat

L'equip de FIVE guanyador de la tercera divisió el 2022.FIVE MEDIA CLAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FIVE Media Clan serà el primer equip andorrà que participa en la Rising Mediamarkt Intel, la primera divisió espanyola de Valorant, un dels videojocs competitius més populars del món.

Roger Espuga, fundador de FIVE Media Clan, va explicar que l’ascens el van aconseguir arran de ser els guanyadors de la segona divisió i dels bons resultats que l’equip va assolir en totes les competicions, fet que va provocar que l’equip andorrà sigui el primer que aconsegueix arribar a la màxima divisió espanyola per mèrits esportius partint des de la lliga més baixa.

Veient el creixement, Espuga va avançar que de cara al futur ja miren cap a la VCT, la lliga europea, on es reuneixen els millors equips, però de moment s’ho prenen amb calma, ja que entrar-hi depèn de molts factors, com ara els mèrits esportius i una forta inversió econòmica.

De moment, Espuga se centra en la temporada actual i en la possibilitat de portar les finals presencials al Principat, una acció que “seria interessant en l’àmbit del turisme” i que creu que pot aportar valor afegit a Andorra en un sector, el dels e-sports, que “fins ara rebia poc interès” per part de la societat. El fundador de FIVE també va afirmar que portar les finals a Andorra era un projecte que tenien des de feia temps, però “sempre havien rebut una negativa constant”. No obstant això, ara que han arribat a la primera divisió confien que sigui un motiu de pes suficient per aconseguir-ho.

Sobre el rival amb el qual l’equip té més ganes de competir, Espuga va assegurar que és el Barça eSports, ja que ell és soci del Futbol Club Barcelona de tota la vida i li fa especial il·lusió que el seu equip pugui competir amb una institució com el Barça.

A banda dels projectes esportius, FIVE Media Clan aposta pels influencers i streamers, i entre les seves files compta amb gent com els residents Agustín51 i RickyEdit, amb milions de seguidors tots dos. Com a part dels projectes de cara al 2024, Espuga va remarcar que volen organitzar esdeveniments presencials a Andorra perquè els seguidors d’aquests creadors els puguin posar cara, així com muntar una botiga física de la marca de roba que ven FIVE Media Clan.

tracking