Medi ambient

Crítiques pel mal estat de la gatera i de les condicions de vida

Alguns animalistes es queixen de la falta de ventilació, de mala olor i d’“amuntegament”

Imatge de l'interior de la gatera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues veïnes animalistes i una sòcia de la mateixa Gatera Laika van apropar-se a les instal·lacions de la Borda Vidal per mostrar el seu rebuig al que consideren un mal estat de la gatera i també de les condicions de vida dels animals, els quals viuen “amuntegats”, segons denuncien. La gatera té 120 gats separats en diferents espais i la principal queixa prové de la quarantena que viuen en una de les dues plantes, un espai amb “mala olor” que s’agreuja per la falta de ventilació i finestres. “Els gats tenen poca llum i poc oxigen, que no es renova”, explica una veïna que va visitar la gatera amb la intenció d’informar el Govern de la mala situació dels gats.

Aquesta mateixa veïna, que va defensar la seva visita expressant que “creiem que hi ha maltractament psíquic contra els animals”, va escriure prèviament una carta al ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i, segons afirma, des del ministeri li van proposar que s’hi personés i trobés proves de la suposada mala gestió. Consideren que hi ha diversos articles de la llei de protecció animal que s’estan incomplint i insten el Govern a fer un “seguiment” de la realitat de la gatera.

Precisament, part de l’enuig dels animalistes que denuncien aquesta realitat prové de les subvencions que el Govern i el comú d’Andorra la Vella han concedit en els darrers dies a Laika, segons publica el BOPA. Per una banda, el Govern va renovar el 20 de desembre la concessió a la gatera per un valor de 90.000 euros i, per una altra banda, el comú de la capital va anunciar en el dia d’ahir una subvenció de 20.000 euros per a l’entitat per a la gestió integral de les colònies d’aquests animals a la capital.

tracking