Medi ambient

Laika vol que el Govern “doni la cara” davant les acusacions

Consideren les queixes un “afer personal” i que les subvencions són per al manteniment

Imatge de l'interior de la gatera.Dani Silva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Tot aquest enrenou és per un motiu personal”. Així ho va expressar en una conversa amb el Diari la vicepresidenta de Laika, Sandrine Desruels, que va afegir que “no és el primer cop que venen i han arribat al límit de l’assetjament”. Per aquest motiu, la vicepresidenta, juntament amb el president, Josep Mas, i la veterinària, Carla Aracil, van apel·lar al ministeri d’Agricultura a “donar la cara” per l’associació, la qual, amb l’anterior ministeri amb Sílvia Calvó, sí que considerava tenir el “100% del suport”.

Precisament de l’executiu van rebre recentment una subvenció, a més d’una altra del comú d’Andorra la Vella. Diuen que la subvenció del Govern, un total de 90.000 euros, és per al manteniment de la gatera i per pagar sous perquè, més enllà de la neteja de l’espai i el menjar dels gats, també paguen factures: alarma, telèfon i electricitat. “No sé si es pensen que amb les subvencions venim amb un Porsche o que tenim pisos de propietat”, va expressar Aracil, que va afegir que “el menjar són 1.400 euros al mes, i la sorra i la calefacció, 800 cadascuna”. Mas, per la seva banda, va incidir en el fet que aquesta és la primera subvenció que els donen i que ell s’ha gastat entre 150.000 i 200.000 euros “de la meva butxaca” per millorar l’espai.

L’altra subvenció del comú de la capital, de 20.000 euros, és “per fer el cens”. Desruels va explicar que el comú ja havia donat aquestes subvencions a altres entitats abans, però aquestes no feien el servei d’urgència, i els únics que el feien era Laika sense cap mena de retribució. “Quan atropellaven un gat, per exemple, ho assumíem nosaltres. Fins i tot la Policia reclamava que algú s’encarregués d’aquest servei cap a la ciutadania”. Desruels també va voler posar en valor que treballen amb diferents comuns des de fa anys, com Escaldes des de fa tres i dos amb Canillo, i també tenen un conveni amb la Massana. Respecte a les queixes, van tancar files indicant que compleixen la normativa de neteja que marca el Govern d’Andorra i van acceptar que “falta ventilació, però en aquesta època no podem obrir les finestres tot el dia”. També van parlar del suposat amuntegament i Aracil va expressar que “la gent es pensa que no agafem més gats perquè no volem, però és perquè és malaltís per als mateixos animals”. La gatera acull 130 felins, quan la capacitat màxima és de 120. N’han arribat a tenir fins a 210.

tracking