MEDICAMENTS

Govern estudia acords amb agències de fàrmacs de països veïns

Aborda amb el sector les futures lleis que s’han d’aprovar aquest any al Consell

Diversos fàrmacs en el calaix d'una farmàcia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern es va reunir ahir amb membres de la junta del Col·legi de Farmacèutics per repassar l’actualitat pel que fa a les reformes legislatives en procés i també per aclarir que aquestes han d’estar en sintonia amb el futur acord d’associació amb la UE. Landry Riba, secretari d’Estat d’Afers Europeus, va precisar que l’encaix amb Europa no va centrar la major part de la trobada, però va explicar que els tres anys que Brussel·les ha donat a les farmàcies per adaptar-se permetran al Govern negociar la col·laboració amb agències nacionals del medicament d’altres països i evitar crear-ne una de pròpia a Andorra, “que seria una despesa innecessària ja que no som un país on es fabriquen medicaments”.

Riba va detallar que aquesta és una de les propostes que hi ha sobre la taula i que s’ha de definir. Permetria que quan aquestes agències decideixin la comercialització d’un medicament, també incloguin el mercat andorrà. O bé que sigui el Govern qui demani la venda de determinat fàrmac a Andorra, tenint en compte que tots necessiten la validació de l’Agència Europea de Medicaments.

En la reunió van participar el cap de Govern, Xavier Espot, i la cap del Gabinet, Sílvia Calvó. Per part del sector, hi havia la presidenta, Carla Guerrero, acompanyada de Roser Mallol i Eva Usero. La trobada va permetre exposar la situació en què es troben els projectes de llei del medicament i la de regulació del sector farmacèutic, que l’executiu vol aprovar al Consell General aquest any i que no poden entrar en contradicció amb les normatives europees. Els canvis implicarien la regulació per obrir nous establiments i resoldre un tema pendent com és decidir què es considera medicament i quins productes en queden fora, com per exemple cosmètics o suplements alimentaris.

tracking