Política

DA i CC proposen prejubilacions als 25 anys de servei a tots els cossos especials

Els grups de la majoria han presentat 29 esmenes al pressupost

Meritxell López, David Montané i Carles Naudi han presentat les esmenes al pressupostDA

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris de Demòcrates i Ciutadans Compromesos han presentat al voltant de 29 esmenes pel projecte de llei del Pressupost per l'exercici del 2024. Una de les esmenes planteja queels cossos especials es puguin prejubilar abans del que marca la llei actual. Demanen que qualsevol agent es pugui prejubilar si ha treballat 25 anys seguits, en comptes dels 30 que es demanen ara.

Una altra de les esmenes consisteix en la possibilitat d'incrementar les prestacions ecònomiques pagades per la CASS. Es vol modificar l'article 20 a través de quatre trams de revaloritzacions de les pensions, tal com ha explicat el conseller demòcrata David Montané. Si una persona té una prestació inferior al salari mínim, "l'increment es farà segons a l'IPC; si està per sobre o igual a dues vegades al salari mínim i per sota de tres vegades del salari mínim, l'increment serà del 50% de l'IPC; i si és per sobre o igual a tres vegades del salari mínim i per sota de quatre vegades al salari mínim, l'increment serà del 25%", ha detallat Montané.

Una altra esmena és la modificació de la llei del sol. Els dos grups parlamentaris han explicat que veient que molts comuns revisen els seus plans d'urbanisme o inclòs alguns han fet suspensions temporals davant la pressió que tenen pels estudis de càrrega, proposen donar sis mesos adicionals, a més dels dotze mesos que ja gaudien fins ara les parròquies, per fer una suspensió d'aquests llicències urbanístiques, tot i que ho hauran de justificar si volen obtenir aquesta ampliació de sis mesos.
tracking