salut

Una parella intoxicada per toluè vol que en prohibeixin la venda

Els afectats han presentat una carta a Sindicatura explicant el seu cas

El producte conté tòxics com el toluè.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La parella que va ser intoxicada per estar exposada als vapors del toluè entre el febrer i el març del 2022, han enviat una carta a Sindicatura per intentar obrir el cas aquesta legislatura.

Els afectats van estaringressatsa l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell idesprésde diversosexàmensiinformesmèdics es va determinar que la causa de la malaltia va ser la presència detoluè a la seva llar. El cas va arribar a la Batllia i el procediment civil va ser dels perjudicats en contra de la constructora, l'arquitecte i el propietari del pis veí. La lluita legal va durar dos anys, quedant resolta la sentència quan el batlle va absoldreels responsablesde les obres al veí afectat, quedant la família afectada obligada a abandonar la casa i a viure en un hotel durant mesos.

La família assegura que han buscat l'ajuda de les autoritats per trobar una solució adequada a la seva situació, però asseguren que "l'administració, el Govern i la comissió de sanitat del Consell General es van desentendre del problema". Tanmateix, i seguint els consells d'Andorra Endavant la família està tornantaintentat obrir el cas aquesta nova legislatura presentant a Sindicatura una carta acompanyada de documents gràfics on recullinformaciósobre el cas i amb la voluntat d'explicar la seva història i el risc que suposa eltoluè per la salut pública.

La parella demana en la carta que es considerin mesures i regulacions més estrictes inspirant ser les europees i que "prohibeixin la venda de productes que continguintoluè amb concertacionssuperiorsal 0,1%, especialment en l'ús de construcció".

tracking