PACTE ENTRE L'AFA I EL SEU HOMÒLEG SANMARINENC
Acord financer entre Andorra i San Marino
Els supervisors dels dos països tanquen un protocol d’actuació i de cooperació
L’Autoritat Financera Andorrana va signar el 4 de gener passat un protocol d’actuació amb el Banc Central de la República de San Marino (CBSM), segons informa el supervisor a la seva pàgina web.
El protocol, “conclòs amb èxit” segons indica el supervisor, estableix un ampli abast de cooperació entre ambdues autoritats en el desenvolupament de les seves respectives funcions i responsabilitats. Inclou tots els serveis financers i proporciona un marc sòlid per a l’intercanvi d’informació i l’assistència mútua en qüestions relacionades amb la supervisió i la regulació d’activitats bancàries, financeres i d’assegurances, indica l’entitat.
L’acord, s’assenyala al text publicat per l’Autoritat Financera Andorrana, també facilitarà la cooperació proactiva i l’intercanvi de capacitats entre les dues autoritats en l’adopció i la implementació de l’acquis comunitari de serveis financers a la vista de “l’esperada” conclusió de l’acord d’associació entre San Marino i Andorra amb la Unió Europea.
L’acord va ser signat per David Cerqueda, director general de l’Autoritat Financera Andorrana i per Andrea Vivoli, director general del Banc Central de la República de San Marino.
“El protocol d’entesa entre l’Autoritat Financera Andorrana i el Banc Central de la República de San Marino reafirma l’homologació internacional dels nostres respectius sistemes financers i serà una eina molt útil per implementar i aplicar la nova legislació de la Unió Europea més enllà de tots els actes legals ja implementats en virtut de l’Acord Monetari”, afirma Cerqueda en el comunicat.
Per la seva banda, Vivoli indica que “el protocol amb l’Autoritat Financera Andorrana reflecteix la nostra visió compartida d’un sector financer sòlid i ben regulat. El director general del supervisor de San Marino afegeix que “mitjançant aquest acord, busquem fomentar una cultura de col·laboració, l’intercanvi d’informació i la millora contínua en les nostres pràctiques de supervisió”. Per acabar, assegura que “junts, estem en una millor posició per abordar les complexitats sorgides de l’acord d’associació amb la Unió Europea i aprofitar oportunitats en benefici de les nostres economies”.