CULTURA

L'esbart de la capital estrena nou muntatge amb Aixopluc

L’espectacle amb el duet de folk combina dansa, música i poesia

L'esbart en una actuació a la festa major.F. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’esbart dansaire d’Andorra la Vella i el duet català de música folk Aixopluc estrenen el dissabte dia 20 a les 20.00 h al Centre de Congressos l’espectacle Pa d’arrels en dansa, que proposa una sinergia entre la dansa, la música i la poesia, una aposta escènica que superposa totes tres disciplines i que revisa l’esbart com a cos de dansa tradicional, van explicar a través d’un comunicat.

Aixopluc està format pels músics bagencs Joel Díaz Vila (piano i acordió) i Queralt Valls Brunat (violí). Va néixer a Catalunya l’any 2020 i ha batejat el seu nou treball discogràfic Pa d’arrels. La proposta amb l’esbart dansaire és el fruit d’una tasca creativa conjunta, en la qual l’esbart ha posat moviment a les composicions del duet, pensades inicialment pels pals propis del ball de plaça, indiquen. Aquesta vegada, però, la coreografia s’ha treballat lliurement des de les emocions que suggereixen les músiques i les poesies amb les quals han estat aparellades.

Al llarg de set escenes i amb el ball de 20 dansaires, s’interpretaran Androspora, Capicua, Equinocci, Sortilege, Lluna plena, Ai-ai gasa, Bat, bi, hiru!, Saltoka, Circumloqui i dues improvisacions, conduïdes per diferents fragments poètics.

L’accés a l’espectacle és gratuït i obert a tothom. L’acte també es representarà al Teatre Kursaal de Manresa el pròxim 15 de setembre.

tracking