afers exteriors

L'ambaixador belga presenta les prioritats de la presidència del Consell de la UE

Tor i Riba han presidit una conferència per tractar les prioritats de Bèlgica durant la seva presidència al Consell de la Unió Europea

Presentació de les prioritats de la presidència belga al Consell de la Unió EuropeaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ambaixador de Bèlgica a Andorra,GeertCockx, ha presentat avui al matí les prioritats de la presència belga al Consell d'Europa davant de les autoritats i teixit econòmic i socials del país. L'han acompanyat la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor i el secretari d'Estat per a les Relacions amb la Unió Europea,LandryRiba.

Cockxha assenyalat que serà sota la presidència de Bèlgica que tindran lloc els treballs de redacció final de revisió i de traducció del text de l'Acord d'associació entre la UE, Andorra i San Marino. L'ambaixador també ha traslladat aquest missatge durant la trobada que ha mantingut amb el cap de Govern, Xavier Espot.

L'objectiu de la presentació de prioritats és acostar a la Unió Europea als actors polítics i econòmics d'Andorra, alhora que facilita la comprensió de les especificitats andorranes al país que presideix el Consell, sobretot en un momenttantimportant com l'actual en el procés d'associació a la UE.

30anys derelació

Aquestany se celebren30anys de relacions entre Andorra i Bèlgica i per commemorar-ho el Ministeri d'Afers Exteriors, l'Ambaixada i el Consolat del Regne de Bèlgica a Andorra han impulsat una exposició que es pot veure al Centre Cultural de la Llacuna d'Andorra la Vella. La mostra, que s'inaugura avui a les 19.30 hores sota el títol 'Belgiqueen BD', captura la diversitat i la creativitat de l'art belga contemporani del còmic. L'exposició es podrà visitar del 18 al 26 de gener. Durant la inauguració de l'exposició, també s'ha previst l'actuació musical de la pianista belga,ElianeReyes, qui ha estat nominada tres vegades als Premis Internacionals de Música Clàssica i va ser guardonada amb les 'Octaves' de música a Bèlgica per tota la seva carrera professional.

tracking