Andorra Telecom

Preparatius per començar les obres del Node

El personal de la constructora ha iniciat aquest matí l'adaptació de l'espai

Personal de la constructora preparant l'espai del darrere d'on aixecarà el Node

Personal de la constructora preparant l'espai del darrere d'on aixecarà el NodeA. F.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La construcció de la nova seu d'Andorra Telecom, l'edifici Node, han començat oficialment aquest matí. El personal de l'empresa constructora encarregada dels treballs, la UTE formada per Cevalls-Locubsa, ha iniciat a primera hora els preparatius per a les obres que es prorrogaran durant 30 mesos. Els treballadors estan adequant la zona que ocupava l'antiga caserna de bombers que està precintada aquest matí perquè és on s'està dipositant el material de construcció i els habitacles per als empleats, tot i que aquest recinte es manté com a plaça pública. L'edifici de l'operadora s'aixecarà sobre el terreny on ara està la plaça del davant, a l'avinguda Meritxell.

L'edifici Node costarà uns 24,5 milions d'euros i serà la nova seu de la companyia de telefonia després de descartar-se el gran projecte de The Cloud que incloïa altres espais comercials. La construcció que es tirarà endavantpreveu que hi hagi una plaça de més de 1.000 metres quadrats davant de l’avinguda Meritxell, i un espai públic de 1.850 metres quadrats davant del carrer Sant Salvador, on estava la seu de bombers, "i un innovador terrat enjardinat de 500 metres quadrats, equivalent a la planta de la nova construcció", destaca Andorra Telecom. I remarca que la proposta que es va escollir destina prop d'un terç de la superfície interior del Node a la ciutadania i altres institucions, incloent-hi 2.000 metres quadrats per a un espai cultural accessible des de l'avinguda Meritxell".

Punt per als veïns

L'obra arriba després que el nou comú d'Andorra la Vella hagués demanat a la companyia no començar els treballs i canviar la ubicació del Node per fer-lo a l'aparcament del Fener 2. Andorra Telecom remarca en un comunicat que el projecte ha comptat des del principi "amb l'estreta participació i col·laboració amb el comú i amb els veïns de la zona, que van formar part del jurat encarregat de seleccionar el projecte guanyador" i que es manté el contacte amb la corporació per aconseguir el millor desenvolupament de les obres i causar el mínim de molèsties possibles durant les obres.

L'operadora telefònica explica que establirà "un punt de contacte per poder atendre els possibles neguits que el veínatge pugui tenir durant el transcurs del projecte". Andorra Telecomrecalca que l'edifici Node destaca "per la seva integració sostenible a l'espai urbà, preservant les places públiques actuals i facilitant el flux de vianants entre les zones comercials de Meritxell i Prada Ramon".

tracking