ESTADÍSTICA

Els preus de les importacions pugen un 9,4% a l'octubre

L'índex de valor unitari de les exportacions va caure un 9%

Un camió a la duana del riu Runer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus de les importacions van augmentar en un 9,4% a l'octubre d'enguany, mentre que els de les exportacions van baixar en un 17,1% en comparació a l'any passat, segons l'informe publicat avui per Estadística en referència a l'Índex de Valor unitari de Comerç Exterior (IVU).El departament indica que els preus de les importacions va caure un 5,9% respecte al mes de setembre del 2023, mentre que els de les exportacions van caure un 9%.

Si s'agafa com a referència la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en importacions, ess destaca que la majoria de grups tenen variacions interanuals positives. En especial els preus del grup "Maquinària i equips de transports" incrementen un 18,8%, el grup "Olis, greixos i ceres, d'origen animal i vegetal" creix amb un 13,3%, respecte al mateix mes de l'any anteiror. En canvi els preus dels "Combustibles, lubricants minerals i productes similars" cauen un 15,6% respecte a l'octubre de l'any passat.

Finalment, Estadística informa que durant l'octubre d'enguany tots els preus del conjunt de zones geogràfiques han incrementat. Les mercaderies amb origen "Resta del món" incrementen un 25,5%, els provinents de la "Resta de la UE + Gran Bretanya" tenen un creixement interanual del 24,8% els productes originaris d'Espanya tenen una variació positiva del 4,3%.

tracking