DESNONAMENT

El Superior admet la demanda i els avis no es mouen de Callaueta

La dona va haver de trobar algú que l’ajudés a pagar una fiança de 1.000 euros

Isabel Ruiz conversa amb un periodista al seu pis.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va admetre ahir a la tarda la demanda de revisió de l’ordre de desnonament dels dos avis que viuen al carrer Callaueta d’Andorra la Vella i que avui, a partir de les 9 hores, haurien de ser desnonats per la saig.

L’aute va ser rebut amb satisfacció, però també amb estranyesa, perquè es reclamava una fiança de 1.000 euros per si s’ha de fer front a possibles perjudicis del demandant, que s’havia d’ingressar a la caixa de dipòsits de la Justícia. Els dos germans, de 74 i 72 anys, i el seu advocat es van trobar que la procuradora els va comunicar l’aute passades les 14 hores, quan les entitats bancàries ja estan tancades i, per tant, davant la impossibilitat d’efectuar la transferència que el Superior exigeix abans de les 9 hores d’aquest matí.

L’acord del Superior implica que accepta verificar el testament per tenir la certesa que la part demanant de l’execució està legitimada per fer aquesta acció i cobrar la renda pel pis. El lletrat de la dona vol estar segur que el testament deixa clara aquesta autoritat.

El TS també reclama per aturar el desnonament que se n’informi la saig, cosa que es va fer després de pagar la fiança. La dona, Isabel Ruiz, va aconseguir finalment l’ajuda d’una tercera persona per fer la transferència a la Batllia, ja que ella no sap utilitzar els mitjans digitals. L’advocat va qualificar d’incomprensible que s’entregui un aute amb una condició que no es pot complir “perquè els bancs estan tancats i la meva clienta no utilitza aplicacions digitals, és una cosa que em costa d’entendre”.

Juntament amb el seu lletrat han decidit seguir ocupant el pis de la discòrdia. Isabel també s’ha queixat que ara li reclamen de lloguer 1.300 euros, en comptes dels 1.200 que li havien comunicat al principi; el Govern s’ha compromès a pagar la meitat i també la fiança. L’oferta de l’executiu continua en peu fins que es resolgui judicialment aquest serial que envolta el desnonament d’Isabel i del seu germà.

La dona va prendre la decisió de seguir al “pis de tota la vida a la tarda”. Al matí es va queixar que ara li demanen 1.300 euros en comptes de 1.200 pel pis de Santa Coloma, on s’havien de traslladar. En realitat està atabalada i superada pels fets. Si el final del procés judicial li és desfavorable, l’ajuda del Govern es manté amb el pagament de la meitat del lloguer i de la fiança.

tracking