Investigació

Un tractament amb cèl·lules mare evita l'amputació d'una cama

La pacient, resident a Andorra, portava des del 2019 amb una isquèmia crítica

La pacient andorrana Esther Sebastià fent esport.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Esther Sebastià, una resident andorrana que portava des del març del 2019 amb una isquèmia crítica a la cama esquerra, va poder evitar l’amputació gràcies a un tractament amb cèl·lules mare. La pacient tenia incapacitat per treballar i fer vida normal, i després de ser diagnosticada per un equip mèdic del SAAS, format pels doctors Efrem Gómez Jabalera i Xavier Jiménez, d’arteriopatia obliterant, i de realitzar més de deu intervencions que no van poder solucionar el seu estat, va contactar amb la doctora Montserrat Salarich.

La metgessa tenia experiència a tractar pacients amb isquèmia crítica amb cèl·lules mare amb molt bon resultat terapèutic i, així, aconseguia mitigar l’evolució negativa i salvar extremitats d’amputacions. D’aquesta manera Cellab, una empresa de medicina regenerativa i banc de cèl·lules mare, va produir el medicament i la pacient va rebre dues dosis de cèl·lules mare adultes extretes del teixit adipós, que es van infiltrar de forma ecoguiada seguint el protocol d’infiltració de la doctora.

Al cap de pocs dies d’haver rebut la infiltració de les cèl·lules, el dolor desapareixia i es retirava l’analgèsia i els mòrfics. “Després de la infiltració, al principi vaig tenir molt dolor. Però a poc a poc vaig anar millorant i els metges em van anar retirant els mòrfics. Les cures de les ferides van ser molt llargues i doloroses, però al cap d’un any i mig van cicatritzar. Avui faig vida pràcticament normal, faig esport, esquio i, el més important, no tinc dolor. Tinc clar que gràcies a aquest tractament amb cèl·lules mare he salvat la meva cama”, va explicar Sebastià en un comunicat”, va explicar la pacient.

Posteriorment als tractaments, ara fa ja gairebé quasi dos anys la dona no ha tingut més dolor i fa vida pràcticament normal, i fins i tot pot fer esport.

tracking