HAURÀ DE COMPLIR ELS 9 ANYS DE PRESÓ INICIALS

El TS manté els 9 anys de presó a un home per haver abusat de la filla

El judici es va repetir després que s’hagués de canviar el jutge per no ser imparcial

La seu de la justícia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia va desestimar ahir el recurs d’apel·lació que va presentar la defensa de l’home condemnat per abusar sexualment durant anys de la seva filla. L’abús va començar quan la menor tenia menys de 14anys i es va allargar fins després que superés aquesta edat. El condemnat haurà de complir la pena inicial de 9 anys de presó, tal com dictava la sentència original.

El Superior va mantenir la condemna que havia interposat el maig del 2022. La vista oral es va haver de repetir després que el lletrat de la defensa presentés un recurs d’empara al Constitucional per vulneració de drets a un procés degut, a la defensa i a lapresumpciód’innocència, i que l’alt tribunal l’estimés parcialment, instant la justícia ordinària a repetir el judici amb una nova composició del tribunal. La vista repetida es va celebrar el mes de juny passati la sala va arribar a la mateixa conclusió de culpabilitat dels dos acusats, el pare i la mare de la menor, també processada. En el cas de la dona, es considera que era coneixedora dels abusos i no va fer res per aturar-los, i va ser condemnada a cinc anys de presó condicional.

La primera sentència de Corts la va confirmar després la sala penal del Tribunal Superior. Però la resolució del Constitucional va capgirar les resolucions prèvies en entendre que un comentari que va fer el president de la sala a la vista de Corts havia suposat una vulneració del dret a un tribunal imparcial i a la presumpció d’innocència.

tracking