HABITATGE

Els avis de Callaueta no es mouran del seu pis

Els afectats es quedaran a viure al carrer de la Callaueta i no es mudaran a l’altra llar

Isabel Ruiz al carrer on viu.Fernando Galindo

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Isabel i el seu germà Antonio no tenen la intenció de canviar d’habitatge, per ara. Tot i que els afectats van aconseguir trobar un pis com a alternativa per si finalment els desnonaven, les dues persones es quedaran on han viscut durant tot aquest temps, a la llar del carrer de la Callaueta, fins que la justícia no indiqui al contrari.

“De moment no, l’advocat m’ha dit que no em mogui d’aquí”, va explicar Isabel Ruiz al Diari sobre si té la intenció de mudar-se a l’altre pis. Els germans no van ser desnonats perquè abans-d’ahir van poder efectuar el pagament de la fiança de 1.000 euros a la Batllia per fer front als possibles perjudicis del demandant, una de les peticions que reclamava l’aute del Tribunal Superior de la Justícia. La saig ahir el matí els va notificar l’ajornament del desnonament i ara el procediment està a l’espera que es resolgui la demanda de revisió que va presentar l’advocat d’Isabel, Emili Campos, pel qual determinarà si el demandant és el que té la legitimació per reclamar el desnonament. En cas que no fos així, “automàticament totes les sentències seran nul·les”, va asseverar Emili Campos.

Va ser abans de les 11 quan el lletrat, que en aquell moment es trobava a casa de la seva clienta, va rebre una trucada al seu despatx. “La saig m’està esperant per notificar-me la suspensió del desnonament d’acord amb la darrera resolució del Tribunal Superior de Justícia”, va comentar Campos. Un cop Isabel va rebre la notificació, es va mostrar tranquil·la “perquè si no, no estaria pas aquí”, va afirmar Isabel Ruiz. El més probable és que les dues persones de la tercera edat s’hi quedin uns dos mesos més, segons els càlculs de la defensa. “Es podria fixar una data”, va relatar Campos, que va agregar: “El tribunal ha acordat una caució de dos mesos i ha establert mil euros perquè considera que són dos mesos de lloguer i ha establert que això podrien ser els perjudicis que li podrien causar al demandant. Per tant, si ha calculat dos mesos, arribo a concloure que segurament el procediment de revisió podria tardar dos mesos o una mica menys”, va afirmar el jurisprudent.

Mentre la família esperava que se’ls notifiqués l’anul·lació, dues treballadores d’Afers Socials es van desplaçar fins al pis de la Isabel. Segons el jurista, hi van anar perquè “ningú els ha notificat res, tenen només la constància que hi havia avui un desnonament, per tant, per prudència s’hi han desplaçat”, va assegurar el procurador.

El lletrat va voler deixar clar que Isabel està pagant el lloguer “com cada mes de forma ininterrompuda” i també es va posicionar sobre el greuge de l’habitatge que pateix el país els últims anys: “Hi ha un problema gravíssim i el cas de la Isabel és la punta de l’iceberg”, va especificar Campos.

tracking