Unió Europea

Govern apunta la possibilitat de fer el referèndum el 2025

Espot dubta si el text de l'acord d'associació tindrà la llum verda al parlament europeu abans de maig a causa de les eleccions europees del juny

Reunió Pacte d'Estat per a la negociació d'un acord amb la UEFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El referèndum sobre l'acord d'associació amb la UE depèn de les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc entre el 6 i el 9 de juny. Així ho ha expressat el cap de Govern, Xavier Espot, qui creu que se celebrarà entre principis de novembre i finals de març de l'any vinent. "L'objectiu és rubricar el text abans que s'acabi el mandat de la comissió i aprovar-lo, si es pot, en aquest mateix mandat", ha dit. Sinó pogués ser, la forquilla que el govern contempla és de sis mesos.

Els membres del pacte d'estat s'han emplaçat a activar ja al febrer la campanya de comunicació sobre l'acord. Segons Espot, aquestes informacions "s'han de desglossar en diferents ventalls" i que externalitzaran la tasca per al pla de comunicació amb una empresa privada. Tanmateix, Espot ha reconegut que hauran de fer reunions amb una "norantena o centenar" de col·lectius específics, com poden ser empresaris, sindicats o col·legis professionals.

tracking