Successos

La denúncia d'agressió sexual en un hotel segueix el procediment

L’advocat de l’acusació assegura que el cas evoluciona dins dels terminis habituals i que totes les passes es van fer correctament

Seu de la policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de la turista anglesa que va denunciar haver patit una agressió sexual a un hotel del Tarter va indicar al Diari que tot el procediment està seguint el curs ordinari i que el següent pas és la ratificació de la querella. D’acord amb el parer de l’advocat, el cas evoluciona dins dels terminis que són habituals al país per aquest tipus de casos.

Segons les declaracions de la jove denunciant al Diari, els fets van tenir lloc el 18 de gener del 2023, quan ella, la seva parella i uns familiars passaven uns dies al país en un viatge de turisme. Aquell dia, la noia va demanar una sessió de massatge d’esquena i coll i, en arribar, el presumpte agressor li va dir que havia pagat per un massatge corporal complet. En aquell moment no va sospitar que la sessió derivaria en una agressió sexual. Un cop va poder sortir de l’habitació, “vaig anar directament a parlar amb la direcció de l’hotel”, va afirmar. La jove, que llavors tenia 19 anys, es va adreçar a la direcció de l’hotel per denunciar-ho, i després es van dirigir tant a l’hospital com a la policia, i finalment al consolat britànic que es va encarregar de contactar amb un advocat del país.

En converses amb aquest rotatiu, l’advocat va afirmar que tot el procediment s’havia realitzat de manera correcta. L’advocat va detallar que després que el consolat contactés amb ell, es va encarregar de reunir tota la informació per formular la querella que va entrar directament al batlle de guàrdia.Des de batllia es va ordenar a la policia que es personés a l’hotel, però quan la policia hi va arribar, el presumpte agressor ja n’havia fugit, es va tancar la instrucció i es va enviar a Batllia. Respecte a les afirmacions de la jove de desconèixer en quin punt es trobava la seva denúncia, l’advocat va afirmar que va informar de tot el procés a la jove denunciant i a la seva família, i que ara estava a l’espera de nous avenços per continuar informant.

Ara, el següent pas, segons va indicar l’advocat, és la ratificació de la querella, és a dir, que les persones denunciants es presentin a declarar, i un cop ratificada, es demanaria la declaració a la persona querellada, i finalment es procediria a obrir el judici oral.

tracking