Balanç

Els museus van rebre 146.638 visitants l'any passat

La Casa de la Vall és la proposta cultural més visitada de tot el país

Presentació del balanç de visitants als museus del Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els museus del Principat han rebut un total de 146.638 persones el 2023. Entre les infraestructures s'hi troben els equipaments culturals, els museus d'Andorra, els museus de gestió mixta, els museus gestionats pel Govern i l'església de Sant Miquel d'Engolasters.

Els museus gestionats pel Govern han tancat l'any 2023 amb 68.170 visitants, un 13% més que l'any anterior, quan es va assolir la xifra de 60.273 visites. Concretament, la Casa de la Vall ha estat la més visitada durant aquest període, amb 21.057 visites, seguida del Museu Casa d'Areny-Plandolit amb 15.590, el Museu de l'Automòbil amb un total de 9.769 visites, l'EspaiColumbaamb 8.144 i la FargaRosellamb 5.252. Aquesta llista la clouen la Casa Rull, amb 2.944 visitants, i el Museu Postal, amb 2.655, el qual va tancar les portes el 29 de desembre del 2023.

La Casa de la Vall és la proposta cultural més visitada de tot el país, amb més de 5.000 visitants respecte al segon museu més visitat. Enguany, a més, s'ha reeditat i ampliat el producteturísticoculturalHabitat rural, que permet conèixer les quatre cases museu del país a partir d'una publicació específica treballada conjuntament entre els agents implicats: Cal Pal de la Cortinada, Casa Cristo, Museu Casa Rull iMuseuCasa d'Areny-Plandolit.

D'aquesta manera es confirma que la Sala Sergi Mas de Sant Julià de Lòria es consolida com espai cultural de la parròquia, elCAEEd'Escaldes-Engordany ha experimentat un augment del 30% respecte a l'any anterior, d'aquesta manera assoleix ser l'equipamentcultural més visitat i el quart dins de la categoria de museus. Finalment, tot i que l'entorn del Museu Carmen Thyssen Andorra s'ha vist molt afectat i s'ha reduït la seva visibilitat per les obres al solar del costat del museu, aquest espai ha experimentat un augment de visitants.

tracking