PREGUNTES DE LA CIUTADANIA

Les consultes sobre l'habitatge s'han duplicat des del 2020

El Programa extraordinari d’avals va rebre un total de 6 sol·licituds durant el 2023

Un ciutadà aixecant un cartell reivindicatiu a una manifestació.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Nacional de l’Habitatge (INH) va rebre durant el 2023 un total de 868 consultes, la xifra més elevada des de la creació de l’entitat. Al llarg dels últims quatre anys, les consultes no han parat d’augmentar i han passat de les 444 del 2020 a les 554 del 2021. El 2022 aquest nombre va créixer fins a les 663 consultes, i finalment ha culminat en l’increment registrat l’any passat. El nombre de consultes ha augmentat un 95,5% entre el 2020 i el 2023, sense tenir en compte que el 2020 es van començar a atendre a finals de febrer.

Les consultes més freqüents representen un 76% del total. Un 21,3% fan referència als requisits i a la documentació que cal presentar per a diferents ajuts de l’administració en matèria d’habitatge i un 21,2% són sobre la pròrroga dels contractes d’arrendament i el procediment per recuperar l’habitatge per a ús propi o familiar.

Un 43,5% de les persones que van realitzar consultes eren arrendatàries, un 21,5% propietàries d’edificis i d’habitatges i la resta (35%) eren immobiliàries, gestories, particulars i departaments del Govern i altres institucions.

L’INH va destacar que la tendència manifestada durant aquesta primera quinzena de l’any 2024 és que continuï creixent el nombre de consultes rebudes.

Pel que fa al Programa extraordinari d’avals, l’INH va rebre un total de 6 sol·licituds durant el 2023 per comprar un habitatge per a residència habitual i permanent. El Programa extraordinari d’avals, aprovat pel Govern el 15 de març del 2023 i gestionat per l’INH, va rebre un total de 79 consultes que estaven relacionades amb els requisits i la documentació que cal presentar per beneficiar-se d’aquest ajut.

Tres de les sol·licituds presentades van ser favorables, una va ser desfavorable, una altra va renunciar a la tramitació i l’última, que estava pendent de resolució, es va resoldre favorablement aquest mes de gener. Respecte a les respostes favorables, tres eren parelles i l’altra, una persona sola. Els habitatges estan situats a Encamp i a Sant Julià.

tracking