Economia

Els petits autònoms estaran exempts de dipositar els comptes de l'any passat

Les empreses que ingressin menys de 150.000 euros no hauran de fer el dipòsit fins al 2025

La ministra Marsol a la roda de premsa d'ahir.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, va anunciar ahir novetats en el dipòsit de comptes. Marsol va explicar en una roda de premsa que els empresaris que siguin una persona física i la seva xifra anual d’ingressos sigui inferior a 150.000 euros tindran una pròrroga d’un any per dipositar els comptes anuals i no ho hauran de fer fins al 2025, quan presentaran els comptes del 2024. Aquesta mesura afectarà 5.600 empresaris.

Les empreses que compleixin les condicions anteriors i a més estiguin acollides al mètode de determinació objectiva estaran excloses de presentar els comptes per sempre. El mètode de determinació objectiva és un sistema simplificat que permet als petits empresaris determinar els rendiments de la seva activitat econòmica i les despeses aplicables d’acord amb uns barems fixats per llei, de tal manera que simplifica notablement la gestió tributària a les empreses petites. Aquest canvi afectarà 275 empresaris.

El dipòsit de comptes servirà per detectar societats inactives. Amb la modificació del text, Marsol va apuntar que “farem més seguiment per veure quines societats no estan fent el dipòsit de comptes” i, per tant, són inactives. La ministra va apuntar que aquest any es tindrà més informació sobre el nombre de societats inactives existents i que “se’ls donarà un termini per adaptar-se”, però si no ho fan “s’hauran de donar de baixa”.

tracking