Consell de ministres

Conveni amb el Regne Unit pel programa de mobilitat juvenil

Govern ha aprovat avui la convocatòria de la Prova oficial de batxillerat professional

El centre de formació professional, a Aixovall.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el Regne Unit han posat en marxa el nou programa de mobilitat juvenil, una iniciativa dissenyada per enfortir les relacions bilaterals i obrir noves oportunitats per als joves d'ambdós països. Lainiciativaestà adreçada a l'obtenciód'un permís de residència i treball per un període inicial de12mesos prorrogable fins a24mesos màxim. Govern explica que es pot accedir al programa i viure a l'estranger complint amb els requisits senzills com disposar de recursos financers suficients, no estar acompanyats per dependents i no tenirantecedentspenals. D'aquesta manera, la iniciativa permetrà als joves experimentar de primera mà la vida, la cultura i el mercat laboral d'un altre paísenriquintaixí el seu desenvolupament personal i professional. Els joves interessats poden consultar tots els requisits i aplicar al programa a aquest enllaç. https://www.exteriors.ad/ca/work-and-holidayca.

A més d'aquest programa amb el Regne Unit, Andorra disposa de cinc programes de mobilitat per a joves,incloent-hipaïsos com Alemanya, Canadà, Corea del Sud, Islàndia i Irlanda, alguns dels quals estan en la fase final per entrar en vigor.

Proves batxillerat professional

El Consell de Ministreshaaprovat avui la convocatòriadela Prova oficial de batxillerat professional (POBPRO), que se celebraran a l'antiga Escola Espanyola de Sant Julià de Lòria i al Centre de Formació d'Aixovall.

Quantal calendari, els exàmens de les branques no renovades s'efectuaran entre el 27 de maig i el 5 de juny del 2024. Les branques renovades, és a dir les de nova creació les quals inclouen el batxillerat professional detècnicdesuportde sistemes informàtics i xarxes, batxillerat professional de tècnic en cures auxiliars d'infermeria, batxillerat professional de tècnic de suport sociocomunitari i batxillerat professional tècnic de suport de desenvolupament de programari. Aquests celebraran les proves de centre de gener al juny i les d'horari unificat s'efectuaran enduesavaluacions a la primera del 20 d'abril al 25 d'abril i la segona el 27 i 29 de maig i l'1 de juny.

Poden accedir a la convocatòria de la Prova oficial de batxillerat professional els candidats presencials i els candidats lliures que compleixen els requisits establerts. Les inscripcions dels primers es realitzaran del 8 al 20 de febrer al Centre de Formació d'Aixovall, mentre que les dels candidats lliures estan previstes el 8 i 9 i el 19 i 23 de febrer a la seu del Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, cal sol·licitarcita prèviaal 743313.

tracking