Mobilitzacions

Tall d'accés al Pas dels pagesos si no hi ha solució avui

El bloqueig de les carreteres es tornaria a fer durant tres dies

Tall de Carretera la Croisade RN20 RN320 Pas de la Casa

Tall de Carretera la Croisade RN20 RN320 Pas de la CasaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El tancament del trànsit a La Croisade que bloquejaria l'accés a Andorra tot el cap de setmana es decidirà avui. Els agricultors francesos esperen una resposta del govern gal aquest vespre perquè els presenti una solució a les demandes que han plantejat pel preu del combustible i l'increment de taxes i burocràcia que ha provocat la mobilització a tot el país veí. Fonts dels pagesos han manifestat al Diari aquesta tarda que el tall no està decidit, tot i que els joves del col·lectiu "s'han equivocat" i han anunciat ja mesures de protesta a partir de divendres. I han remarcat que si hi ha solució a les demandes no hi haurà bloqueig del trànsit cap a Andorra ni de la secció jove ni de cap col·lectiu de pagesos. Els agricultors gals han tornat a fer una crida al Govern andorrà perquè s'adreci al francès per demanar-li que arregli el conflicte i eviti que hi hagi tancament de les vies d'entrada al Principat.

Les organitzacions agràries van fixar amb l'executiu francès avui al vespre com a data límit perquè atenguin les reivindicacions i esperaran que arribi la trucada, segons han explicat. Si la comunicació de les autoritats franceses no es produeix avui, des del 2 de febrer i fins al diumenge 4 de febrer tornaran a bloquejar amb tractors la cruïlla de l'RN-20 i l'RN-320 per impedir la circulació de vehicles cap al Pas de la Casa. La mateixa acció de força de la setmana passada que va deixar la vila fronterera sense visitants.

En el Consell de comú d'Encamp d'aquesta tarda, la cònsol Laura Mas iJoséLuísAguadode laminoriahan expressat que estan preocupats per l'anunci de nous talls a la frontera amb França per part dels agricultors i per l'impacte en el comerç. Mas ha assegurat que manté contactes amb Espot i l'ambaixador per minimitzar l'impacte dels talls.

tracking