MÚSICA

L'Andorra Guitar Fest proposa un viatge musical del XVII a l'actualitat

El festival ha programat quatre concerts del 19 al 23 de febrer al Teatre Comunal

David Sanz, que obrirà el festival.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un viatge musical des del segle XVII fins a l’actualitat és la proposta de la sisena edició de la mostra internacional Andorra Guitar Fest, que se celebrarà al Teatre Comunal del 19 al 23 d’aquest mes. El festival també retrà homenatge a les composicions de Bach o Schubert, alhora que descobrirà instruments d’altres cultures, com la domra de Bielorússia: “Aquest tipus d’esdeveniments permeten mostrar la guitarra amb totes les seves dimensions”, explica el director del festival i compositor, Manuel Alonso. Entre els caps de cartell hi ha el guitarrista i un dels promotors del festival David Sanz, que expressa que “en la resta de programacions musicals, la guitarra acostuma a quedar en un segon pla, en canvi, l’Andorra Guitar Fest aposta per posar-la al centre”.

El duet format per David Sanz i Cristopher Avilez, guitarrista mexicà i guanyador del primer Concurs de Guitarra Clàssica dels Pirineus –celebrat en el marc de la quarta edició del mateix festival–,donarà el tret de sortida al festivalel 19 de febrer, que continuarà l’endemà amb el trio internacional Desconcierto, que combina aires xilens, argentins i andorrans amb Gian Carlo Scevola, Simón Maisano i David Font Bernet. La roda musical seguirà amb l’actuació de l’italià Fabrizio Ferrano, el txec Badislav Blaha i la bielorussa Tania Drobysh el dijous 22. L’Orquestra de Guitarres de Barcelona tancarà el cicle el divendres a la Sala Guillemó de l’Andorra Park Hotel.

L’ambaixada espanyola és la patrocinadora de l’edició. El ministre conseller de la delegació diplomàtica, Enrique Conde León, va posar èmfasi en la relació especial que existeix entre la protagonista principal i única del Festival, la guitarra, i la cultura musical espanyola.Les entrades estan disponibles per un preu de 15 euros per actuació.

tracking