Protesta agrària

Els pagesos bloquejaran l'accés a Andorra dimarts

Els agricultors de la Cerdanya i l'Alt Urgell han organitzat talls a l'encreuament de l'N-260 i l'N-145 i una marxa lenta de tractors fins a la frontera hispanoandorrana

Un ciclista travessant el bloqueig dels agricultors.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pagesos catalanshan organitzat un bloqueig a l'accés cap a Andorra amb talls a la rotonda entre l'N-260 i l'N-145 i una marxa lenta de tractors de la Seu fins a la frontera hispanoandorrana. Ho faran dimarts vinent 6 de febrer a les 11 hores, segons confirma la Unió de Pagesos. S'hi concentraran agricultors provinents de la Cerdanya i de l'Alt Urgell i, addicionalment, es procedirà a la lectura d'un manifest que ha estat consensuat en assemblea oberta per exposar els reclams del col·lectiu.Està previst efectuar mobilitzacions arreu del territori català el mateix dia amb bloquejos a Montblanc, Vila-rodona, Fondarella, Vic i Sant Fruitós de Bages. El següent dimarts 13 es reprendran els talls al port de Tarragona i el dia 21 la protesta es traslladarà a Madrid davant del ministeri d'Agricultura.

Els agricultors catalans se sumen a les mobilitzacions en contra dels Governs per reivindicar més ajudes per al sector agrari, una protesta que s'ha anat allargant en les darreres setmanes a diferents països europeus. El Principat ja va viure el primer bloqueig el cap de setmana passat quan els pagesos francesos van tallar l'accés a Andorra per la frontera francoandorrana, deixant passar únicament als vehicles que sortien del país. De la mateixa manera, els andorrans que baixaven ahir al vespre cap a Lleida o Barcelona es van trobar col·lapses i retencions en diferents localitats de la província per marxes lentes de tractors, notablement a Ponts, Oliana i Bassella.

Alguns dels reclams del sector agrícola és obtenir més ajudes per als costos de manteniment i subministrament que s'han agreujat per la sequera i millorar les polítiques d'importació per controlar l'entrada de productes agrícoles de països forans.

tracking