Falta de control

Martínez: “L'antiga directora ho va tapar”

L’elegida dels assalariats al consell administratiu de la CASS l’acusa de “fugir del problema”

Consell d'administració de la CASS.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La representant dels assalariats al consell d’administració de la CASS, Montserrat Martínez Pecina, va carregar contra l’antiga directora de la CASS, Joaquima Sol, per “tapar i no enfrontar-se mai” al forat de les pensions d’invalidesa. “Costava molt que ens facilités les dades”, va manifestar en una conversa amb el Diari. La representant es va mostrar “preocupada” per unes informacions que ja “sospitava” i que està “convençuda” que s’arrosseguen des de l’època en què Sol dirigia la institució, de qui sospita que podria ser-ne “coneixedora”.

Martínez, juntament amb Jacqueline Caubet, amb qui comparteix càrrec, són dues de les vuit persones que estan per sobre del càrrec de director de la institució. Les altres són el representant dels pensionistes, Jacint Risco, el representant dels empresaris, Francesc Zamora, i quatre membres del Govern.

En la mateixa línia es va expressar l’altra representant dels assalariats, Jacqueline Caubet, que va dir que “sempre donava excuses quan demanàvem informació, com ara que no tenia personal suficient o que no estaven autoritzats a donar-nos-la”. Tot va saltar arran d’unes reclamacions de particulars, i a partir d’allà “vam començar a estirar el fil”. Caubet va apuntar que van rebre una queixa d’una afectada de set anys enrere, i que és “difícil” fer els càlculs del daltabaix econòmic total perquè “ens hauríem de remuntar a vint anys enrere”.

Per altra banda, el representant dels empresaris, Francesc Zamora, es va mostrar prudent i confia que l’informe aporti llum pel que fa a les responsabilitats. Tot i això, va explicar que amb el nou director, Josep Escoriza, “les coses han canviat, hi ha un nou organigrama amb més control i més digitalització”. Dins el consell no va haver-hi unanimitat quant a la solució de la condonació del deute, del qual Zamora es va mostrar partidari, ja que “no veig malament la mesura”. Les representants dels assalariats, en canvi, no volien la condonació, volien fer una reclamació del deute.

LA MAJORIA I LA MINORIA DEMANARAN RESPONSABILITATS A LA PARAPÚBLICA

A través de la llei de pressupostos que es va tramitar dijous a la sessió del Consell General, el Govern va aprovar condonar el deute de la CASS. El president del grup parlamentari de Demòcrates, Jordi Jordana, va dir que dimarts vinent es parlarà dins el partit i que “demanarem una compareixença dels responsables de la CASS”. Tanmateix, esperen que l’informe aporti més proves per solucionar un conflicte el qual creuen que no es podia “carregar contra els pensionistes”. En la mateixa línia es va expressar Carine Montaner, que va remarcar que és “un error únicament de la CASS” i que “no pot repercutir en els afectats”. Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata es plantegen fer una demanda d’informació al Govern per recopilar dades i verificar la magnitud del forat econòmic en les pensions d’invalidesa.

tracking