Infraestructures

Un expert avala que el tramvia sigui de doble sentit

AndRail ha organitzat aquest matí una xerrada tècnica i formativa per donar a conèixer els avantatges que pot tenir aquest transport segregat

Garcia a la conferència d'AndRailRoger Saladrigues

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

Un tramvia hauria de ser de traçat rectilini, de doble sentit i que no comparteixi espai amb els vehicles per tal d'afavorir una millor explotació. Aquestes han estat algunes de les recomanacions que ha explicat aquest matí Carles Garcia, tècnic de l'Associació per la Promoció pel Transport Públic, ONG creada el 1993 i considerada el principal lobby de pressió a favor del transport públic de Catalunya. L'expert ha exposat aquest matí a una xerrada organitzada per AndRail, la plataforma pel ferrocarril a Andorra, els elements que hauria de tenir un tramvia de garanties i perquè sigui competitiu. L'objectiu ha estat formar i resoldre dubtes sobre aquest transport segregat que el Govern està estudiant instaurar al país en el futur.

A l'actes'ha exposat que els busos no són competitius perquè circulen amb els vehicles privats i no ajuden a descongestionar la circulació. Per això, s'ha defensat l'ús del tramvia com a sol·lució i s'haesmentat alguns exemples de ciutats europees on la implementació d'aquest transport hauria millorat la situació del trànsit, comVitoria Gasteiz, Sant Fernando o París.
tracking