Educació

Convocat un edicte de 5 places de docent que s'arrossega des del 2018

El concurs inicial va ser objecte de recurs i ara s’obren els llocs de feina vacants

Dues places són per a la segona ensenyança de Santa Coloma.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació ha convocat un concurs per cobrir les cinc places de professor del sistema andorrà vacants que van quedar desertes en un edicte anterior. La particularitat és que el concurs anterior és del 2018. Pràcticament sis anys després s’obre de nou la convocatòria per contractar tres docents d’audiovisual i plàstica en llengua francesa per a les escoles de segona ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma; un docent de música en català per a la secundària de Santa Coloma, i un professor d’anglès per a la segona ensenyança d’Ordino. El termini per a la presentació de sol·licituds per participar en l’edicte finalitza el dia 16 vinent, en l’horari de tancament del servei de Tràmits.

La raó donada sobre el retard en treure a concurs les places és que l’edicte originari va ser objecte de recursos i que s’ha hagut de culminar tot aquest procés abans de no tornar-lo a obrir. Va transcendir l’interposat per un dels candidats contra la decisió del tribunal avaluador de donar-lo com a no apte a la prova psicotècnica. El 2021 el Tribunal Superior rebutjava la demanda del candidat, com ja havia fet prèviament la Batllia. El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) ha demanat informació a recursos humans per alguns dubtes que li ha originat l’edicte, com ara que no s’hagi fet primer en modalitat interna (per a treballadors de l’administració) i altres aspectes que no quadren amb la legislació actual. “Potser s’ha fet seguint el marc legal de l’època”, van apuntar.

Els requisits genèrics són tenir preferentment la nacionalitat andorrana, espanyola, francesa o portuguesa, indistintament, i disposar de la formació acadèmica i la competència lingüística requerida per al lloc de treball. El plec de bases estipula com es puntuaran els mèrits, entre els quals l’experiència.

tracking