Política

Concòrdia, PS i Liberals volen una comissió d'investigació per l'afer de la CASS

Els tres grups coincideixen que la majoria els hi van facilitar una informació mínima, parcial, incomplerta i faltant a la veritat

Salazar, Escalé i Pintos han comparegut conjutamentD.S

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Concòrdia, PS i Liberals han anunciat que demanaran una comissió d'investigació pel pagament irregular de les pensions d'invalidesa que ha fet la CASS des del 2008. Cerni Escalé, Judith Salazar i Víctor Pintos han assegurat en una compareixença conjunta que van votar a favor de la disposició perquè els van facilitar una informació mínima i parcial tot i que estan d'acord que els 213 pensionats no hagin de tornar els diners que han cobrat de més per l'error de la Seguretat Social.
L'acció compartida pivota sobre tres potes: primerament, en fer una demanda d'informació per prendre "una decisió rigorosa i verificada", segons ha dit Salazar; després sol·licitar la compareixença dels responsables, de la qual la majoria se'ls ha avançat i ja ha citat l'actual presidentde la CASS, Marc Galabert, eldijousa les 9.30 del matí al Consell General a petició de la presidenta de la comissió legislativa de seguiment i sostenibilitat de les pensions de la CASS, Maria Martisella. El tercer punt, i el més rellevant, és la creació de la comissió especial d'enquesta per una sol·licitud d'investigació per tenir "una imatge completa de tot el que ha ocorregut", ha dit el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé. Escalé ha fet referència a l'informe que la mateixa CASS ha encarregat per investigar els fets i considera "una irregularitat i que entra en conflicte d'interès" que la parapública s'autoinvestigui. El mateix opina que sigui el Govern qui condueixi la investigació, per això, confia en la centralitat del Consell General.
"A mi em van entabanar", ha manifestat Pintos, que ha al·legat que va votar a favor a causa de l'urgència i per no perjudicar a persones en situació de vulnerabilitat. Salazar també ha entonat el "mea culpa" i ha expressat que no van veure l'esmena abans que entrés en el pressupost, que se la van trobar el mateix dia de la votació dels pressupostos. Escalé creu que, tot i que "parla molt de l'honorabilitat dels seus companys entonar el mea culpa", la informació que els van donar era oculta, incompleta i "faltant a la veritat". Tanmateix, l'altre grup de l'oposició, Andorra Endavant, no s'ha volgut sumar a aquesta iniciativa.
tracking