col·Laboració amb el menjador de l'andorrana

Educació s'involucra per salvar la cantina de l'escola

El ministre es reuneix amb l’APA per cercar una solució “provisional” per als alumnes

El pati de l'escola francesa de Sant Julià.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Representants de l’Associació de Pares (APA) de l’escola francesa de Sant Julià es van reunir ahir amb el ministre d’Educació, Ladislau Baró, i el secretari d’Estat del ministeri, Josep Anton Bardina, per abordar la problemàtica que travessa la cantina del centre educatiu a causa de greus problemes econòmics. Segons va informar el Govern en un comunicat, es va acordar “una línia de col·laboració per trobar una solució provisional que permeti garantir que l’alumnat del centre no es quedi sense el servei de menjador en cap moment”.

Aquesta seria la sortida a curt termini, però el ministeri també ha assegurat el compromís “a contribuir en la recerca d’una solució a mitjà i llarg termini que permeti establir un servei de menjador”. Una de les alternatives que s’ha posat sobre la taula és establir la col·laboració amb la cantina que ofereix l’APA de l’escola andorrana de la mateixa parròquia. L’objectiu és “garantir que l’alumnat que gaudeix del servei de menjador de l’escola no es vegi afectat per la finalització del servei de menjador del centre aquest divendres”, van assegurar des de l’executiu.

L’APA va informar els pares de la reunió sense entrar en més detalls. Aquest divendres s’ha de fer efectiu l’acomiadament del personal de cuina (algunes treballadores porten dècades al lloc de feina) perquè el forat econòmic del menjador impedeix que continuï funcionant. L’alternativa que s’ha plantejat perquè els escolars segueixin tenint garantits els àpats quan tornin de les vacances de Carnaval (que arrenquen aquest divendres i finalitzen el dia 12) és que es contractarà un servei de càtering.

En una nota adreçada a les famílies, l’APA i la comissió gestora del menjador van explicar que la cantina pateix una situació deficitària que s’arrossega des de la covid i que s’ha agreujat amb la disminució del nombre d’alumnes inscrits a l’escola. A la carta es va alertar de risc “de tancar el menjador” i es va informar que s’havia sol·licitat un préstec econòmic per valor de 10.000 euros per poder fer front a les factures dels proveïdors. La despesa pendent d’abonar per aquest concepte ascendia, però, a 16.000 euros i el deute encara seria major. El risc de tancament s’ha acabat materialitzant.

tracking