RELACIONS AMB EUROPA

Espot aborda amb el Banc de França l'acord amb la UE

El cap de Govern agraeix al representant de Macron el suport gal

Xavier Espot a Brussel·les.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, es va desplaçar ahir a París i va mantenir una reunió de treball amb el representant personal del Copríncep francès, Patrick Strzoda, al Palau de l’Elisi. El cap de l’executiu va posar al dia Strozda pel que fa als avenços respecte a l’acord d’associació amb la Unió Europea. A la tarda, Espot es va reunir amb el governador del Banc de França, François Villeroy de Galhau, per tractar la implementació del protocol financer. Cal recordar que Andorra ha demanat que el Banc de França sigui el seu prestador d’última instància.

Al representant del Copríncep francès el cap de Govern li va traslladar l’aprovació de l’acord polític amb la UE el desembre passat i el calendari que s’està seguint ara per culminar amb la rúbrica. Espot, segons el comunicat difós per l’executiu, va detallar que ara se centraran “els esforços a fer-ne una àmplia difusió a la població, abans de sotmetre’l a consulta”. La trobada va comptar amb l’assistència de l’observador del pacte d’estat, l’excap de Govern Jaume Bartumeu, i es va reiterar el compromís d’Emmanuel Macron de visitar Andorra durant el segon semestre del 2024.

Espot va agrair el suport global de França al llarg de la negociació i va valorar l’ajut amb el Banc de França. A la trobada amb el gobernador va estar acompanyat del ministre de Finances i el director de l’AFA.

tracking