Protestes a Catalunya

Satisfacció entre els agricultors per la mobilització a la frontera espanyola

El col·lectiu porta les queixes a Barcelona per fer sentir les seves reivindicacions

Tractors avançant lentament per la carretera.Fernando Galindo

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

La protesta dels pagesos va ser tot un èxit, en paraules del coordinador territorial de les comarques de muntanya de la Unió de Pagesos, Joan Guitart. “Ha estat un gran èxit, hem vingut més de cent vehicles”, va destacar Guitart ahir just quan va concloure la mobilització a les sis de la tarda. “Ha estat un espectacle, una cosa que jo no havia vist mai”, va afegir el pagès sobre el gran volum de tractors, remolcs i vehicles tot terreny que es van concentrar a la Seu d’Urgell. Pel pagès aquesta manifestació va suposar “el primer pas” per poder aconseguir les millores que reclamen al Govern de la Generalitat de Catalunya, tal com va afirmar a aquest rotatiu.

La mobilització es va desenvolupar sense incidències greus. De fet, Guitart va voler agrair la tasca dels mossos d’esquadra perquè “han col·laborat, ens han ajudat, acompanyat i ens han respectat les decisions”, va explicar. També es va mostrar en aquesta línia la delegada del Govern català a Andorra, Anna Vives. “Al marge dels talls, no en tenim constància”, va comentar. Vives també va valorar la manifestació, tot afirmant que “en el cas de l’N-145 s’han respectat mínimament els horaris de treball perquè s’ha fet a les onze del matí”, amb referència als treballadors fronterers que viuen a la Seu d’Urgell i tenen la feina al Principat.

Per avui no hi ha previst cap tall a la via que connecta la capital de l’Alt Urgell amb el país, però les protestes continuaran perquè s’ha convocat una mobilització a Barcelona. Els agricultors catalans van decidir ahir en assemblea que avui sortiran en marxa a les 7 hores per manifestar-se a la capital catalana. La intenció és entrar a la Ciutat Comtal per l’avinguda Diagonal, on els agricultors deixaran els tractors i aniran a la seu de la Comissió Europea, a la delegació del Govern espanyol i finalment a la seu del Govern català per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Els representants dels pagesos li donaran un manifest amb les seves reivindicacions i les signatures que han recollit i esperen poder-hi parlar per transmetre-li les demandes que tenen. Els pagesos de la Catalunya central ja van estar debatent ahir si traslladaven la protesta a rodalies de Barcelona per acabar-hi d’arribar avui, però finalment van decidir fer nit a la C-17 i a la C-25 i sortir aquest matí. La intenció és baixar per la C-17 i per la C-33 i entrar per Meridiana.

tracking