tribunals

Un acusat d'abús sexual assegura que el culpen per ser marroquí

Un taxista va ser jutjat ahir a Corts per tocaments a una noia amb discapacitat l’any 2017

Un vehicle de policia aparcat davant de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El judici contra el taxista acusat de cometre actes sexuals sense consentiment amb una noia discapacitada va tenir lloc ahir al Tribunal de Corts. Els fets van passar l’any 2017, quan un taxista hauria fet tocaments per sota de la samarreta a la víctima durant un dels trajectes que solia fer des de l’escola on realitzava tallers per a adults fins a casa.

L’acusat va apuntar durant les preguntes de la Fiscalia que la relació entre ell i la noia era professional i que l’havia portat unes “quatre o cinc vegades” al taxi. En un d’aquests viatges, la denunciant li hauria explicat que hi havia un altre taxista que li feia tocaments. Llavors va recomanar a la noia que ho expliqués als pares, però creu que la víctima es va enamorar del taxista que s’aprofitava d’ella i volia protegir-lo. Per aquest motiu, quan la mare de la víctima va descobrir els fets, ella va apuntar cap a l’acusat, ja que tenia la seva targeta guardada a la cartera de viatges anteriors que havien fet junts. El taxista va explicar que la suposada falsa acusació va causar-li problemes de salut, i que d’ençà que va ser denunciat va tenir problemes per dormir i va haver de ser ingressat durant un mes per problemes d’ansietat, ja que no entenia per què se’l jutjava a ell, i va apuntar que fins i tot podria ser pel seu origen marroquí.

La defensa va provar de corroborar la culpabilitat d’un tercer amb la declaració del taxista que presumptament seria el verdader autor dels fets. La lletrada va reproduir un àudio que la parella de l’acusat va enregistrar d’amagat on el taxista admetia que la denunciant havia estat més d’una vegada al seu taxi, però ja no la volia portar més perquè als revolts sempre es deixava caure cap a ell i buscava molt el contacte físic. Però va negar que hi hagués hagut cap altra interacció amb la denunciant.

El relat d’un possible segon culpable va ser posat en dubte pel doctor que va avaluar psicològicament la víctima, ja que va apuntar que després de realitzar el seu informe no la va veure capaç d’inventar-se una història així per encobrir algú.

La mare de la víctima va apuntar que l’acusat sí que era el responsable dels tocaments. Durant les preguntes de la Fiscalia va reiterar que havia vist més d’un cop el taxista arribant a casa amb la seva filla i que quan la va confrontar sobre què estava passant, la víctima va admetre que l’acusat “s’entretenia amb ella” i parava el cotxe durant els viatges per tocar-la. Després de la confessió, la mare de la noia va denunciar els fets perquè s’acabés el contacte entre el taxista i la seva filla, però inclús després de la denúncia va declarar que l’acusat continuava esperant la víctima per recollir-la.

La Fiscalia va demanar una pena de dos anys de presó condicional, tres d’inhabilitació i quatre anys d’allunyament entre el taxista i la denunciant, en creure que el testimoni de la noia i les proves aportades durant el judici eren suficients per dictaminar la culpabilitat de l’acusat.

La defensa a l’al·legat final va remarcar que van demanar cinc cops que la víctima prestés declaració, però no ho va fer mai. Tampoc ahir, ja que la seva condició va empitjorar i no va poder acudir a la seu de la Justícia. Per tant, sense una prova sòlida van demanar l’absolució de l’acusat.

tracking