Trobada de ministres de Medi Ambient

Casal exposa a la Conferència Iberoamericana protegir el 30% del territori

El ministre ha destacat el compromís amb la conservació del medi natural i la biodiversitat

El ministre de Medi Ambient, Guillem CasalSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha participat avui a laXII Conferència Iberoamericana de ministres de Medi Ambient, en què ha pogut destacar elprojecte del Govern per tenir protegit el 30% del territori. Segons informa l'Executiu, el repte ésaugmentar la superfície d'àrees naturals protegides del país "pelferm compromís amb la conservació del medi natural i la biodiversitat".La reunió ministerial s'ha dut a terme a Ecuador i Casal hi ha participat telemàticament.

Entre algunes de les accions el ministre ha exposatla regulació de la protecció d'espècies de fauna i flora, el control de les espècies exòtiques invasores, el control del comerç d'espècies protegides i la regulació de les activitats i els grans esdeveniments al medi natural. Segons ha recordat Casal a la conferència,els ecosistemes de muntanya, com els d’Andorra, són especialment vulnerables als impactes del canvi climàtic.

Casal també ha desplegat alguns objectius fixats dins la Llei d'Economia Circular, com incrementar elreciclatge de residus urbans fins al 65% el 2035 o reduir elconsum de l'aigua per sota dels 150 litres per persona i dia.

tracking