SALUT

La branca sanitària de l'USdA critica la gestió del SAAS sobre el transport sanitari

El sindicat cataloga de "fracàs anunciat" la renúncia del servei d'ambulàncies

Una ambulància d'Andorrana de Transport SanitariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La branca sanitària de la Unió Sindical d'Andorra (USdA) ha publicat un fil a 'X' l'anterior Twitter referent al transport urgent no medicalitzat. En el comunicat expressen que "lamentem la passivitat delSAAS" i consideren "un fracàs anunciat" la renúncia del servei ial·leguenque "la concessió va donar problemes des de l'inici".

El sindicat sanitari remarcaespecíficamentque "lamentem, un cop més la lentitud, la passivitat, l'immobilisme i la política de fets consumats delSAAS", un cop confirmada que les empreses que van guanyar el concurs no donariencontinuïtatal servei d'ambulàncies. De la mateixa manera, el sindicat considera que "la manca d'aposta per la modernització, actualització i optimització d'un servei essencial que hauria de ser 100% públic i desvinculat d'interessos econòmics".

Tanmateix, el sindicat ha celebrat la victòria de la negociació del Comitè d'Empresa delSAAS, ja que"ha regularitzat lasituacióde 280 treballadors que cobraven menys del 5% del seu pla de carrera nivell A". Així doncs, expressen que "desprésde les negociacions entre el Comitè d'Empresa, amb la majoria absoluta de l'USdAi Direcció delSAASs'ha aconseguit que cobrin el 5% que els hi correspon segons conveni i ambcaràcterretroactiu des de l'octubre del 2022".

tracking