ESTADÍSTICA

Les matriculacions de vehicles es redueixen un 9,2% al gener

Els concessionaris van tancar 275 operacions, 28 menys que el 2023

Un camió amb vehicles per matricular.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les vendes de vehicles s’han reduït de manera rellevant durant el primer mes de l’any, amb un 9,2% negatiu de les matriculacions respecte al 2023, segons vafer públic ahir al matí el departament d’Estadística. Les operacions tancades pelsconcessionarisd’automòbils durant el gener han estat de 275, el que suposa 28 menys que el gener del 2023.

Segons Estadística, la variació més important en termes ineranuals s’ha produït en les vendes de turismes, amb una caiguda de 528 matriculacions, un 17% per sota, i la venda de motocicletes i ciclomotors ha davallat un 8,7%, amb 89 unitats menys en el conjunt dels darrers dotze mesos. Estadística indica que l’única categoria que ha pujat ha estat la de camions i camionetes, amb un ascens del 10,5%per la venda de 39 unitats més.

Aquest mes han tingut una variació positiva els vehicles de gasoil, amb un 4,3%. Per contra, els de gasolina, amb un 9,1%, presenten una variació negativa. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n’han matriculat 11, la mateixa quantitat que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 54, 10 menys que els darrers dotze mesos. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat dos, és a dir, quatre menys que el mateix mes de l’any anterior.

tracking