VAN FURTAR 3.000 EUROS A SIS ESTABLIMENTS

Els detinguts pels robatoris a Arinsal són uns lladres reincidents

Els quatre homes tenen nombrosos antecedents en països d’Europa

Un dels hotels on van robar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir la matinada de dijous els presumptes autors de sis furts amb força en establiments la matinada de dilluns a dimarts acomerçosd’Arinsal. Es tracta de quatre homes de 26, 30, 34 i 43 anys originaris de països de l’Est i membresd’una bandaorganitzada. El valor dels danys i dels diners sostrets supera els3.000euros.

El cos va assegurar ahir en un comunicat que des que va tenir constància dels fets es va iniciar la investigació i es va reforçar lavigilànciaarreu del país. D’aquesta manera, en un dels controls que s’estaven efectuant en diversos punts del territori, una patrulla va aturar el cotxe on viatjaven els sospitosos, la descripció dels quals coincidia amb la de les persones que es buscaven.

En l’escorcoll al vehicle la policia va trobar diverses eines susceptibles de serutilitzadesper cometre furts amb força, com martells, tornavisos, una pota de cabra, llums frontals, una clau anglesa i guants, entre d’altres. A més, duien plaques de matrícules per anar-les intercanviant i dificultar-ne el seguiment.

La policia assegura que “ho tenien tot a punt per tornar-ho a intentar” i remarquen que “la ràpida actuació de la policia i l’estreta col·laboració entre les àrees de policia judicial i investigació criminal i de seguretat ciutadana ha evitat que aquesta banda organitzada tornés a delinquir”.

Els detinguts, amb desenes d’antecedents a altres països d’Europa per furts amb força, van fer servir unmodus operandisimilar en els quatre hotels i els dos locals de restauració on van actuar. Mentre dos hi entraven, els altres dos s’encarregaven de vigilar amb el cotxe preparat per a una possible fugida. El seu objectiu eren els diners de les caixes registradores, s’emportaven els calaixos, els buidaven i després els llençaven prop dels establiments.

tracking