Primera prova superada

Soldeu viu la primera cursa del circuit mundial després d’una matinada marcada per les condicions meteorològiques

La noruega Mina Fürst Holtmann, després de travessar la línia de meta a l'Avet.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Primera prova superada. I no va ser gens fàcil. La cursa de gegant de la Copa del Món de Soldeu va poder celebrar-se sense problemes, tot i les dues condicions meteorològiques que van posar a prova a una organització que va demostrar, un cop més, la capacitat de reacció i de treball per tirar endavant el gegant, que va tenir la victòria de la favorita, la suïssa Lara Gut-Behrami.

La celebració del gegant no era gens evident, i és que, des de la matinada, els equips de l’estació i de l’organització van haver de treballar de valent per treure la neu que va caure sobre la pista Avet, i tornar a deixar la superfície en condicions excel·lents perquè s’hi pogués fer la cursa de la Copa del Món. Després de moltes hores de treball, la cursa es va poder celebrar seguint el programa previst, i el públic va poder gaudir d’algunes de les millors esquiadores del món.

Un cop amb la feina feta, va ser el moment de les valoracions. Com la del director general de la Copa del Món, David Hidalgo, que va manifestar al Diari que “portàvem un mes patint perquè feia sol, i ara resulta que ens interessava que en fes”, i va afegir que “els equips han treballat molt fort des d’altes hores de la matinada, i ho hem pogut superar amb nota”. En la mateixa línia, el president de la Federació Andorrana d’Esquí, Pepi Pintat, va destacar que “amb les condicions de neu que hem tingut, ho hem pogut salvar”. I va afegir que “l’equip ha fet una gran feina, i crec que ha estat un èxit indiscutible, i hem tornat a demostrar que podem organitzar proves com una Copa del Món amb molt bona nota”.

Entre les autoritats també van destacar la feina feta per l’organització. Així doncs, el ministre de Turisme, Jordi Torres, va destacar que “l’avantatge que tenim a Andorra és que tot el país s’hi bolca, quan hi ha esdeveniments d’aquestes característiques”, i va continuar dient que “la imatge que s’ha vist, i sobretot després d’un dia com avui, en què el que ha nevat és espectacular, i és el millor reclam que podem tenir com a país, així que estem molt contents”. Per la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports va mostrar-se satisfeta al Diari assenyalant que “estem molt contents i és una alegria”, a més d’afegir que “ho hem demostrat amb totes les finals i amb totes les Copes del Món que hem acollit, i s’ha tornat a veure que som capaços de fer-ho amb qualsevol climatologia”.

BON AMBIENT

Més enllà de la competició, la graderia de la pista Avet, malgrat no estar plena del tot, va poder gaudir d’una bona jornada de competició i d’un bon ambient. Amb el públic gaudint de les baixades de les esquiadores, i també amb l’entreteniment del village, amb diferents marques expositores del món de l’esquí.

PER MOLTS ANYS, SOLDEU

Els sectors de Soldeu i el Tarter de Grandvalira tenen un doble motiu de celebració aquest cap de setmana, i és que més enllà de rebre a les millors esquiadores del planeta, l’estació celebra 60 anys. Va ser un 8 de febrer del 1964 quan va inaugurar-se i, evidentment, en el marc d’aquesta Copa del Món, no hi podia faltar un petit homenatge. El village té una petita exposició d’aquest aniversari amb fotografies i records antics, i entre la primera i la segona mànega de la cursa d’ahir va fer-se també un acte de celebració amb un brindis amb vi calent, i un pastís en forma de pista. L’acte, amb la presència de diverses autoritats, com els ministres Casal, Torres o Bonell; la subsíndica general, Sandra Codina; el cònsol Major de Canillo, Jordi Alcobé; el CEO de Creand, Xavier Cornella, o l’actual director general d’Ensisa, David Hidalgo, o Conrad Blanch, un dels alma maters de Grandvalira. L’aniversari d’ahir va servir per reconèixer i homenatjar també als pioners de l’estació, Miquel Baró, Martí Salvans i Josep Torrallardona, que van impulsar-la. A més de mirar cap al passat, també es va esguardar el futur, amb el desig unànime que l’estació de Copa del Món pugui ser també d’aquí a cinc anys una estació seu d’un Campionat del Món. Sens dubte, un dia especial, tal com va explicar la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, que va assenyalar que “no hi ha millor manera de celebrar-ho que amb una cursa com aquesta”.

Fotografia de família.

tracking