Gut-Behrami conquereix l'Avet

L’esquiadora suïssa fa una fantàstica segona mànega i guanya el gegant a Soldeu

Creat:

Actualitzat:

Lara Gut-Behrami va finalitzar amb un somriure indissimulat una jornada que es va tòrcer a l’inici. Si la primera mànega de l’esquiadora suïssa va ser estranyament irregular i incòmoda, i hi va marcar el novè temps, a la segona es va rescabalar amb una baixada esplèndida que li va permetre virar la situació fins al punt de cridar victòria. L’helvètica va aconseguir el triomf en el gegant de la Copa del Món femenina de Soldeu i es va col·locar, de retruc, com a líder de la classificació general, sumant 100 punts més i aprofitant l’absència de Mikaela Shiffrin.

Gut-Behrami va respondre amb orgull i decisió per corregir la primera mànega i va signar una baixada explosiva i farcida d’intensitat, amb una excel·lent gestió de la pista, ja amb molta trepitjada, més irregular i amb petits sotracs. Una mànega molt sòlida, tot i patir una petita errada als metres finals, que li van poder complicar l’existència, ja que la va afectar que la pista es comencés a esquerdar. El crono de 57”57, el segon millor de la mànega, li va permetre endur-se pels pèls el triomf definitiu, invertint-hi un temps total de 1’59”27. La neozelandesa Alice Robinson va ser segona a només una centèsima, amb un crono de 1’59”28, i va completar el podi la nord-americana Amelia Josephine AJ Hurt, amb un temps de 1’59”42, el primer podi de gegant de la seva carrera. En la general de la disciplina, Gut-Behrami segueix governant amb mà de ferro amb 685 punts, seguit de Federica Brignone –ahir va ser quarta–, segona amb 550, i tercera Sara Hector, amb 481 punts. A banda de la seva victòria al gegant, l’esquiadora suïssa s’ha col·locat com a líder de la classificació overall amb 1214 punts i ha superat Mikael Shiffrin, absent a Soldeu, per cinc punts (1209).

INICI PER CORREGIR

La jornada, però, no es va presentar falaguera per a Gut-Behrami, que va exposar alguns dubtes a la primera baixada. La suïssa, vigent líder de la disciplina de gegant, tenia Soldeu entre cella i cella per refermar la seva condició i aprofitar l’absència de Shiffrin. Potser amb la pressió de tenir aquest pensament al cap, la primera mànega de Gut-Behrami no va ser del tot fluida i se la va veure massa incòmoda. Va marcar el novè temps (1’01”70), a +0”61 de la guanyadora de la primera mànega, la italiana Marta Bassino, que va signar un crono de 1’01”09 en una baixada molt sòlida. Una altra de les favorites, la també italiana Federica Brignone, va ser segona (1’01”12) i la neozelandesa Alice Robinson va fer el tercer millor temps amb 1’01”20. La tercera de la general de la disciplina, la sueca Sara Hector, només va poder ser vuitena a la primera baixada (1’01”63) i va finalitzar la prova en el novè lloc. Avui, a l’eslàlom, és una de les grans favorites al triomf.

IDIL·LI AMB ANDORRA

Gut-Behrami es va mostrar eufòrica al final de la prova per la victòria ajustada aconseguida a l’Avet, tot i reconèixer que “no ha estat un dia fàcil, ja que a la primera mànega no he trobat el feeling”, i per això a la segona baixada “he intentat ser molt agressiva”. La suïssa va explicar que “sempre és un plaer competir a Soldeu” i va recordar que és aquí on va guanyar el seu primer i únic gegant de Copa d’Europa. “Sempre m’agrada tornar, ja que el traçat de gegant de l’Avet és un dels meus preferits”, va remarcar Lara Gut. Per part seva, la segona classificada, la neozelandesa Alice Robinson va explicar que “ha estat una llàstima, perquè ho he tingut molt a prop, però un segon lloc aquí és un resultat espectacular i he acabat amb molt bones sensacions”. A més, es va felicitar pel podi d’AJ Hurt, amb qui té una gran relació i, just la nord-americana va comentar que “estic molt contenta i no m’esperava gens poder pujar al podi. Estic fent una gran temporada i no m’ho acabo de creure, sembla una bogeria”.

L'ESLÀLOM, SENSE SHIFFRIN NI VLHOVA, TANCA LA CITA

Encara amb el regust de la prova de gegant, la pista Avet de Soldeu acollirà avui la disciplina d’eslàlom, darrera cita del cap de setmana i que abaixarà el teló de la Copa del Món femenina andorrana. En l’àmbit estrictament esportiu, l’eslàlom es presenta un pèl descafeinat per les absències de la gran favorita, la nord-americana Mikaela Shiffrin –primera de la general i de la classificació de la disciplina– i de la gran aspirant i outsider al tron de Shiffrin, l’eslovaca Petra Vlhova, segona en eslàlom i quarta a l’overall. Tot i les baixes de les dues principals estrelles, altres aspirants com la sueca Sara Hector, cinquena, l’alemanya Lena Dürr, tercera, o la suïssa Michelle Gisin, quarta i que reapareixerà avui després d’unes setmanes absent per lesió, sí que competiran avui a Soldeu. La primera mànega de l’eslàlom està programada a les 10.30 hores i la segona, a les 13.30 hores, una prova que, com a al·licient per al país, comptarà amb l’única participant andorrana al portilló de sortida. Carla Mijares serà la representant de la FAE, després de la renúncia a darrera hora per lesió d’Íria Medina. Mijares disputarà la segona Copa del Món de la seva incipient carrera, després d’estrenar-se el gener a Flachau, i afronta la cita a casa amb molta il·lusió. Avui serà per a l’andorrana la gran posada en escena al circuit mundial.

CLASSIFICACIÓ

GENERAL GEGANT 1. Lara Gut-Behrami (SUI) 685 punts 2. Federica Brignone (ITA) 550 punts 3. Sara Hector (SUE) 481 punts’ 4. Mikael Shiffrin (USA) 429 punts 5. Alice Robinson 412 punts ‘OVERALL’ COPA DEL MÓN 1. Lara Gut-Behrami (SUI) 1214 punts 2. Mikaela Shiffrin (EEUU) 1209 punts 3. Federica Brignone (ITA) 928 punts 4. Petra Vlhova (ESL) 802 punts 5. Sofia Goggia (ITA) 792 punts

tracking