Talls a carreteres catalanes

Retencions per una tractorada a la C-16 a Berga

El trànsit s'ha complicat a la C-55 a Clariana de Cardener i a la C-14 a Agramunt

Tractor en una protesta recent.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Eltrànsit s'ha complicat a la C-16 en sentit cap a Andorra per una marxa lenta de tractors que s'ha desplaçat de Berga fins a Guardiola de Berguedà, tal i com estava anunciat per la Unió de Pagesos. La mobilització ha començat cap a les 17 horesfins arribar a la rotonda de la Pobla de Lillet amb motiu de la protesta del sector agrícola. Algunes de les carreteres catalanes afectades han estat la C-55 a Clariana de Cardener ila C-14 d'Agramuntfins a Tàrrega, segons ha informat el servei català de trànsit. No es descarta retencionsque es poden allargar fins al vespre a la C-14 en localitats com Ponts, Oliana o Bassella, tal i com s'ha viscut en les darreres setmanes.

Aquesta setmana, a més, hi haurà mobilitzacions a Mercabarna, al port de Tarragona i també a l’N-2, a l’altura de Figueres. El dimecres 21 de febrer es farà una macromobilització a Madrid.

Segons Unió de Pagesos, uns 4.000 tractors i vehicles van tallar les principals carreteres de Catalunya dimarts i un total de 2.000 van arribar a Barcelona, on bona part dels pagesos van passar la nit.

Els agricultors reclamen suport per part de l’administració per poder afrontar els costos de producció i els efectes de la sequera. També reclamen que s’aturi la competència deslleial de productes importats de països de fora de la Unió Europea, que s’adaptin millor les ajudes de la política agrària comuna a la realitat local, que es flexibilitzi les restriccions en l’ús de certes substàncies químiques i es bonifiqui el gasoil agrícola.

Els pagesos catalans no són els únics que protesten. Arreu d’Espanya i a França els agricultors s’han mobilitzat per fer valdre les seves reivindicacions.

tracking