Verdú, fora a la primera mànega a Bansko

Havia marcat el millor temps al segon parcial, però es va desequilibrar sortint d’una porta

Joan Verdú, en una cursa d'aquesta temporada.CRISTOPHE PAILLOT / AGENCE ZOOM

Joan Verdú no va poder puntuar a la Copa del Món de gegant de Bansko (Bulgària) després de no completar la primera mànega quan agafava una gran baixada que el tenia en el primer lloc provisional. L’esquiador va arrencar amb el dorsal 14 de 66 participants en una pista amb bones condicions, i passava pel primer punt cronometrat a 0”17 del temps de Marco Odermatt, que va acabar sent el més ràpid de la primera baixada. A poc a poc, però, Verdú va anar millorant i, de fet, va marcar el millor temps de tots els corredors al segon dels parcials, superant en 0”30 a Odermatt.

Verdú estava arriscant en cerca d’una bona posició a la meta de cara a la segona mànega, però va sortir massa forçat en un gir a una de les portes, i va acabar anant per terra sense conseqüències. Això va impedir que pogués completar la baixada i classificar-se per a la segona mànega, i tampoc sumar cap punt a la Copa del Món.

Després de la cursa, l’esquiador va manifestar que “ha estat una gran llàstima, avui no he pogut acabar la primera mànega”, i va afegir que “estava esquiant molt, molt fort. Avui tenia un objectiu i els que em coneixeu sabeu que amb el nivell en què estic esquiant, no em conformo amb un resultat normal, sinó que buscava ser molt amunt”. A més, Verdú va assenyalar que “he sortit a totes, esquiava molt bé, i un petit error m’ha deixat fora de carrera. És una pena, però em quedo amb tot el que hi ha de positiu”.

Finalment, va concloure que “hi ha moltes coses a analitzar i estem treballant molt bé, seguint una línia que ja ens hauria agradat somiar-hi en el passat. Estem tranquils, i ara hem de seguir treballant fort i somiant ben amunt i apuntant ben alt”.

El triomf final a Bansko va ser per a l’extraterrestre Marco Odermatt, que va sumar la novena victòria seguida en gegant a la Copa del Món. El suís va fer un temps total de 2’15”75, i va superar en 0”91 al noruec Alexander Steen Olsen, i en 1”08 a Manuel Feller. Amb aquests resultats, Verdú baixa fins al novè lloc a la classificació general de gegant, amb 141 punts. A més, a l’start list de la Copa del Món (la que ajuda a determinar els llocs de sortida), l’esquiador de la FAE ocupa el 13è lloc.

Verdú tindrà ara una setmana sense curses, i afrontarà després la gira americana amb tres proves de la Copa del Món en vuit dies als Estats Units. L’estrena serà el 24 de febrer corrent a Palisades Tahoe, i una setmana després, l’1 i 2 de març l’esquiador competirà a Aspen.

Gairebé sense temps per recuperar-se de la gira nord-americana, Verdú tornarà a Europa per afrontar l’última Copa del Món de gegant de la temporada regular a Kranksja Gora el 9 de març. En cas de, com sembla, classificar-se per a les finals de la Copa del Món, l’última prova de la temporada serà el 16 de març a Saalbach, Àustria.

ALTRES PROVES

També a la Copa del Món, però en aquest cas d’esquí paraalpí, Roger Puig va sumar un nou Top 15 després de ser 13è a la primera cursa a Sapporo, al Japó. El paraesquiador de la FAE va completar una bona actuació al gegant en una jornada d’adaptació a la neu que li va permetre sumar 20 punts més a la general, després de completar el recorregut amb un temps combinat de les dues mànegues d’1’40”39, a 10”85 del vencedor de la jornada, Arthur Bauchet. Puig tindrà avui un nou gegant a l’estació japonesa, i entre dimarts i dijous tindrà tres eslàloms.

Qui no va poder competir va ser Jordina Caminal, i és que la Copa d’Europa de descens que hi havia prevista a Crans Montana (Suïssa), es va acabar cancel·lant. De fet, dels dos entrenaments previstos, només se’n va poder fer un pel temps. La intenció de l’organització és poder celebrar avui les dues curses de descens, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.