Anna Swenn Larsson s'imposa a l'eslàlom

L’esquiadora sueca va aconseguir el segon triomf, molt ajustat, a la Copa del Món

La sueca Anna Swenn Larsson va celebrar amb efusivitat la victòria.CÍTRIC / WC 2024

Creat:

Actualitzat:

La disciplina d’eslàlom va abaixar el teló de la Copa del Món femenina de Soldeu, amb el triomf d’Anna Swenn Larsson. L’esquiadora sueca va sumar la seva segona victòria en el circuit mundial, fent el millor temps a la primera mànega (54”45), i assegurant la situació amb el setè temps a la segona (54”80). Swenn, que va aconseguir una plata als Campionats del món del 2019, va marcar un crono total de 1’49”25 i va saltar de la novena a la sisena posició en el rànquing d’eslàlom, l’única disciplina en la que competeix.

Swenn, de 32 anys, es va mostrar eufòrica amb la seva victòria a l’Avet i es va desplomar sobre la neu per la felicitat i el cansament. La sueca va reconèixer que “és un somni fet realitat” i que guanyar a Soldeu va ser molt gratificant després d’un inici de temporada difícil, ja que no va acabar més enllà del 15è en les quatre primeres proves d’eslàlom. La segona posició va ser per a la croata Zrinka Ljutic, amb una diferència de 0”35, i el tercer lloc se’l va emportar la nord-americana Paula Moltzan (+0”83), que va aconseguir el primer podi de la temporada. Les corredores van destacar que les condicions de la pista es van mantenir, tot i que es tracta d’un dels traçats més exigents del circuit de la Copa del Món. Swenn va remarcar que “ha estat un plaer” esquiar a Andorra. Amb l’absència per lesió de les grans dominadores de l’especialitat, Mikaela Shiffrin i Petra Vlhova, la croata Zrinka Ljutic, segona, va lamentar haver deixat escapar l’oportunitat d’aconseguir guanyar: “Ho esperava avui, és clar, però tinc temps, no hi fa res”, va comentar l’esquiadora, de 20 anys. “És genial tenir dos podis seguits”.

MIJARES, FORA

L’única representant andorrana, Carla Mijares, no va poder completar la primera mànega. L’esquiadora de la FAE va sortir amb el dorsal 51 i una errada al pla, al principi del traçat, ja la va condicionar fins al punt de no poder entrar al mur a la velocitat adient i li va costar molt recuperar fins a acabar out. L’andorrana marcava el 58è crono al primer sector amb +0”55, mentre que al segon sector passava amb +1”71 i amb el 56è temps. Mijares, que va tastar amb la de Soldeu la segona cita amb la Copa del Món, es va mostrar una mica decebuda, pel fet de no haver pogut acabar: “Em quedo amb una sensació agredolça, perquè he sortit amb tot, amb ganes de donar el màxim, però no ha pogut ser”. La grada es va bolcar animant Mijares, que va agrair el suport del públic i va comentar que “he sentit l’escalf de la gent des de dalt i ha estat una llàstima no poder travessar la meta per agrair-ho”. L’andorrana, que només té 21 anys, va explicar que “veníem aquí a gaudir i a viure l’experiència.”. El seu tècnic, Josh Alayrach, va reconèixer que “crec que [Mijares] tenia molts nervis i no ha pogut mostrar la millor versió. És molt jove, ha de madurar i créixer per intentar polir la feina, per tal de mostrar la millor versió i no que els nervis ens facin una mala passada”.

CLASSIFICACIONS

GENERAL ESLÀLOM 1. Mikaela Shiffrin (USA) 630 punts 2. Petra Vlhova (ESL) 505 punts 3. Lena Dürr (ALE) 402 punts 4. Michelle Gisin (SUI) 282 punts 5. Sara Hector (SUE) 275 punts ‘OVERALL’ COPA DEL MÓN 1. Lara Gut-Behrami (SUI) 1214 punts 2. Mikaela Shiffrin (EEUU) 1209 punts 3. Federica Brignone (ITA) 928 punts 4. Petra Vlhova (ESL) 802 punts 5. Sofia Goggia (ITA) 792 punts

ELS OBRIDORS TAMBÉ TRIOMFEN

La Copa del Món compta amb protagonistes fora del focus principal, que tenen molta més importància del que sembla, i que també han viscut amb molta il·lusió la cita de Soldeu. No han estat corredors de la prova, però sí que han que tastat el traçat de l’Avet i han fet la seva mànega particular. Són els obridors, que tenen la missió de baixar la pista abans que els esquiadors i verificar que tot estigui en ordre per començar la prova. En cas que trobin alguna anomalia en el traçat, l’han de transmetre al delegat tècnic per corregir-la i, fins que no es rep el llum verd, la competició no comença. En aquesta cita, els obridors han estat Pirmin Estruga, Salvador Cornella, Marc Fernández i Pere Cornella, que portava la càmera al casc que obre la cursa.

Precisament l’esquiador de la FAE va comentar que “per mi fer d’obridor aquí és un gran honor. Poder estar competint amb les millors del món va molt bé i és molt divertit. Avui [per ahir] la neu està molt bé, una mica millor que ahir [per dissabte] al gegant, més dura, i el traçat és exigent, però divertit, i estic molt content de ser aquí”. Salvador Cornella, per part seva, que va ser el primer obridor de la jornada d’ahir, parlava de la feina feta prèviament per tenir la pista Avet en perfecte estat: “Una pista molt exigent en unes condicions molt bones, s’ha fet una molt bona feina per part dels derrapadors i de l’organització perquè ha fet una nevada bastant important i era difícil tirar-ho endavant. S’ha aconseguit que surti el gel i és una pista bastant segura”. Pirmin Estruga va destacar que les condicions de l’Avet “han sigut espectaculars, el traçat no era gaire complicat però per mi és una pistassa i això fa que sigui complicat”.

Ebri, Pere Cornella, Estruga i Salva Cornella.

tracking